nieuws

Helft werknemers koopt kerstcadeautjes online onder werktijd

Geen categorie

Uit Amerikaans onderzoek van CareerBuilder blijkt dat ruim de helft (54%) van de werknemers van plan is om zijn cadeautjes voor de komende feestdagen tijdens kantooruren in webwinkels te kopen. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Want wie gaat er nou in drukke winkels staan als je je cadeautjes ook onder werktijd online kunt kopen?

Uit Amerikaans onderzoek van CareerBuilder blijkt dat ruim de helft (54%) van de werknemers van plan is om zijn cadeautjes voor de komende feestdagen tijdens kantooruren in webwinkels te kopen. Dat is een stijging van 5 procent ten opzichte van vorig jaar. Want wie gaat er nou in drukke winkels staan als je je cadeautjes ook onder werktijd online kunt kopen?

De meeste mensen willen daarvoor hun lunchpauze gebruiken, maar een op de vijf denkt wel één tot drie uur online te zullen zijn voor de inkopen. Een op de tien verwacht meer dan drie uur van de baas zijn tijd nodig te hebben.

Een op de drie ondervraagde werknemers die van plan is online te gaan shoppen zegt in december minder productief te zijn dan de rest van het jaar. Van de werknemers die hun cadeautjes buiten werktijd aanschaffen, denkt 9 procent minder werk te verzetten in december.

Voor het onderzoek werden 3484 werknemers ondervraagd en 2099 managers en HR-professionals. Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers zo vlak voor de feestdagen minder moeilijk doen over uitstapjes naar websites die niets met werk te maken hebben. Toch heeft 51 procent van de ondervraagde managers de toegang tot bepaalde websites vanaf werkcomputers laten blokkeren en heeft een op de vijf respondenten wel eens iemand ontslagen.

Reageer op dit artikel