nieuws

Het gat tussen wens en werkelijkheid

Geen categorie

Dat een prettige sfeer met bijna 80 procent bovenaan de lijst staat van wat werknemers ‘heel belangrijk’ vinden, zal niet snel verbazen. Tussen wens en werkelijkheid gaapt echter een flink gat want slechts 40 procent is ‘heel tevreden’ met de sfeer op het kantoor of in de fabriek.

Dat een prettige sfeer met bijna 80 procent bovenaan de lijst staat van wat werknemers ‘heel belangrijk’ vinden, zal niet snel verbazen. Tussen wens en werkelijkheid gaapt echter een flink gat want slechts 40 procent is ‘heel tevreden’ met de sfeer op het kantoor of in de fabriek.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorig jaar hield. De resultaten werden onlangs bekendgemaakt.
Net niet de helft van de ondervraagden noemt een goed salaris ‘heel belangrijk’. Hier steekt de ervaring wat schraal bij af, want nog geen 20 procent toonde zich ‘heel tevreden’ over het inkomen dat maandelijks daadwerkelijk door de baas wordt bijgeschreven. 

Een goed salaris blijkt uiteraard voor vrijwel iedereen van belang. Worden degenen voor wie de vergoeding ‘belangrijk’ is erbij opgeteld, dan komt de score in de buurt van de 100 procent. Wie ‘heel tevreden’ en ‘tevreden’ over het betaalde salaris optelt, haalt nog geen 80 procent.

Reageer op dit artikel