nieuws

Werkstress niet alleen ‘de schuld’ van de crisis

Geen categorie

Wie denkt dat de crisis de bron van alle werkstress is, heeft het mis. Te hoge werkdruk is vaak een kwestie van structureel te veel werk en te weinig tijd. En daar lopen vooral de flexwerkers en de mantelzorgers tegenaan, aldus minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wie denkt dat de crisis de bron van alle werkstress is, heeft het mis. Te hoge werkdruk is vaak een kwestie van structureel te veel werk en te weinig tijd. En daar lopen vooral de flexwerkers en de mantelzorgers tegenaan, aldus minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

In 2012 waren er 2,1 miljoen werknemers die meldden geregeld onder hoge druk te moeten werken. Ruim 1 miljoen werknemers hebben te maken gehad met ongewenst gedrag van collega’s en zo’n 100.000 werknemers werden systematisch gepest, schrijft de FNV op haar site.

Structureel te hoge werkdruk leidt tot grotere vermoeidheid. De FNV waarschuwt dan ook niet voor niets voor de gevaren van werkstress. Heb jij enig idee hoe het met jouw werkdruk is gesteld? De FNV biedt de Sneltest Werkdruk. Moet je eens doen, dan weet je meteen hoe je ervoor staat en of je al dan niet aan de bel moet trekken.

Reageer op dit artikel