nieuws

Ziek van de winter? Kies voor kleur

Geen categorie

Ziek van de winter? Kies voor kleur. Een op de vijf werknemers meldt zich wel eens ziek omdat hij of zij gedeprimeerd raakt door de winter. Dat schrijft het Chartered Management Institute (CMI) op basis van onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van printerfabrikant Epson.

Een op de vijf werknemers meldt zich wel eens ziek omdat hij of zij gedeprimeerd raakt door de winter.Dat schrijft het Chartered Management Institute (CMI) op basis van onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van printerfabrikant Epson.

60 procent van de ondervraagden zegt het moeilijk te vinden om uit bed te komen als buiten nog alles nog donker en grauw is. 59 procent voelt zich minder gemotiveerd op zijn werk.

Psychologe Angela Wright, gespecialiseerd in het effect van kleuren, zegt tegen het CMI dat werkgevers wel het een en ander kunnen doen om het effect van de winterblues tegen te gaan. Een lichte en kleurrijke werkomgeving maakt veel goed. Wright: “Grijs is de favoriete kleur voor kantoorinrichting, maar het menselijk instinct is om in winterslaap te gaan in een grijze omgeving. De wintermaanden veroorzaken daarom sowieso een voortdurende strijd tegen slaap.”

Reageer op dit artikel