vraag & antwoord

Wat doet het WFZ?

Geen categorie

Het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) is een onafhankelijk instituut dat zorginstellingen de mogelijkheid biedt voordelige leningen af te sluiten. Het WFZ doet dit door geldgevers de betaling van rente en aflossing te garanderen. Het WFZ kent een strenge selectie bij toetreding. Alleen zorginstellingen die naar het oordeel van het WFZ ‘de boel op orde […]

Het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WFZ) is een onafhankelijk instituut dat zorginstellingen de mogelijkheid biedt voordelige leningen af te sluiten. Het WFZ doet dit door geldgevers de betaling van rente en aflossing te garanderen.

Het WFZ kent een strenge selectie bij toetreding. Alleen zorginstellingen die naar het oordeel van het WFZ ‘de boel op orde hebben’ en naar verwachting op orde kunnen houden, komen voor deelname in aanmerking. Het WFZ let hierbij onder meer op de exploitatieontwikkeling, de kwaliteit van het sturing- en beheersingsinstrumentarium, de juridische structuur en de eigen vermogenspositie.

Alle deelnemers krijgen in principe één keer per jaar een herbeoordeling. Op deze manier kan het WFZ eventuele financiële problemen tijdig signaleren en preventief optreden.

Bron: WFZ

Reageer op dit artikel