artikel

De decoratie van een evenement

Plannen en organiseren

Een gastvrije omgeving voor een evenement valt of staat met de aanwezigheid van een passende ambiance. Of er veel of weinig decoratie nodig is, hangt af van de locatie. Een checklist met alles waar je rekening mee moet houden. Decoratie van een evenement Uitstraling van de (aanwezige) inrichting. Ook de uitstraling van de ‘functionele’ inrichting draagt […]

De decoratie van een evenement

Een gastvrije omgeving voor een evenement valt of staat met de aanwezigheid van een passende ambiance. Of er veel of weinig decoratie nodig is, hangt af van de locatie. Een checklist met alles waar je rekening mee moet houden.

Decoratie van een evenement

  • Uitstraling van de (aanwezige) inrichting. Ook de uitstraling van de ‘functionele’ inrichting draagt bij aan de totale uitstraling.
  • Groenvoorziening en bloemdecoratie. Handig voor het verfraaien van tafels, podia, katheder, garderobe- en registratiebalie, buffetten en bars. Groen- en bloemdecoraties spelen niet alleen een decoratieve rol, maar zijn vaak ook goed functioneel inzetbaar om bijvoorbeeld de ruimte optisch te verkleinen of om een bepaalde route aan te geven. Groendecoratie hoef je niet te kopen, maar kun je huren bij hierin gespecialiseerde bedrijven. De kosten zijn wel vrij hoog.
  • Decoratie van buffetten, bars, tafels, podia en balies. Deze in het oog springende onderdelen van de inrichting verdienen ruim de aandacht binnen het totale decoratieplan.
  • (Thema)decoratie. Als de ruimten nog moeten worden ‘aangekleed’ in de sfeer van het thema of in een bepaalde stijl en kleurstelling, kun je bij een decoratiebedrijf decorstukken en decordoeken huren of zelfs laten maken.
  • Verlichting. Een vaak onderschat onderdeel. Door gebruik te maken van goede belichting komen fraaie onderdelen van de ruimte, de inrichting, de decoratie en de presentatie van de gerechten beter uit. Minder representatieve delen kunnen op die manier juist aan het oog worden onttrokken.

Let er bij alle decoratie op dat deze pas goed tot zijn recht komt als deze hoog, boven schouderhoogte, wordt uitgevoerd, anders verdwijnt het decor als alle gasten de ruimte zijn binnengetreden.

Brandwerendheid

Inrichting en decoratie moet voldoen aan strenge veiligheidseisen ten aanzien van bijvoorbeeld brandwerendheid. Bespreek dit met de decorateur of als je zelf de decoratie verzorgt, zorg dan dat je goed geïnformeerd bent.

Bron: Handboek Secretaresse Assistent

Verdieping

Zelfverzekerd en met meer succes evenementen organiseren? Bekijk de training Evenementen organiseren.

Reageer op dit artikel