artikel

Top 5 meest handige Vakbase-items (tijdelijk vrij toegankelijk!)

Plannen en organiseren

Bij wijze van klein cadeautje hebben we voor jullie de vijf handigste Vakbase-items van 2016 op een rijtje gezet. Ze zijn tijdelijk vrij toegankelijk! Lees verder voor tips over Sway, informatie managen in Sharepoint en handige gratis tools voor het maken van presentaties.

Top 5 meest handige Vakbase-items (tijdelijk vrij toegankelijk!)

1. Dit moet er in je projectplan (plan van aanpak)

Aan de slag met een project? Dan is de kans groot dat je eerst een projectplan moet maken. Met dit sjabloon uit ‘Het projectassistentboek’ doe je dat snel en gemakkelijk.

2. Handige gratis tools voor het maken van presentaties

Presentaties in PowerPoint van het welbekende Microsoft Officepakket kennen we allemaal, maar hoe vaak hebben we een mooie gezien? Dat kan veel leuker. Met een paar handige tools kom je een heel eind. En ze zijn nog gratis en online ook.

3. Sway: wat kun je ermee?

Het zou het antwoord kunnen zijn op het presentatieprogramma Prezi, een nieuw alternatief van Microsoft: Sway. Verrassend eenvoudig in gebruik, blits én gratis. Wat kun je ermee?

4. Informatie managen in Sharepoint

SharePoint Online is sterk in opkomst. Het neemt de oude netwerkschijven met de mappen over en faciliteert het samenwerken. In dit artikel geeft Roel Peeters een aantal adviezen om ervoor te zorgen dat Sharepoint doet wat het zegt, namelijk informatie makkelijk opslaan, bewerken en vinden.

5. Handige tips voor Outlook, Word en Excel

De programma’s in de Microsoft Office suite hebben één ding tegen: ze zijn zo uitgebreid dat de gebruiksvriendelijkheid vaak te wensen over laat. In mijn trainingen krijg ik juichende reacties als ik de deelnemers hier en daar een vinkje laat wijzigen of een knopje laat indrukken. Daarom hier een lijstje. Als je ze allemaal kent ben je zeer Microsoft-kundig!

 

Meer artikelen uit de Vakbase raadplegen? Meld je dan aan als lid van de Vakbase. Voor € 99,50 per jaar jaar kun je bij alle artikelen én heb je toegang tot de digitale versie van Management Support Magazine.

Reageer op dit artikel