nieuws

De beste routeplanners

Plannen en organiseren

Ga je met de auto naar een onbekende plaats? Een routeplanner kan dan uitkomst bieden. Maar let op: niet alle routeplanners werken even goed. Een wegenkaart erbij is dus geen overbodige luxe. De Consumentenbond onderzocht dertien routeplanners.

Ga je met de auto naar een onbekende plaats? Een routeplanner kan dan uitkomst bieden. Maar let op: niet alle routeplanners werken even goed. Een wegenkaart erbij is dus geen overbodige luxe. De Consumentenbond onderzocht dertien routeplanners.

De bond testte de dertien routeplanners op twaalf routes naar binnen- en buitenlandse bestemmingen. Uit het onderzoek bleek dat je op een aantal routeplanners niet kunt bouwen. Ze leidden bijvoorbeeld de reiziger zo nu en dan over niet bestaande wegen en gaven vaak geen alternatieve routes. Een nieuw kruispunt bij Schiedam kwam bij elf van de dertien routeplanners niet voor.

Uit het onderzoek kwam de routeplanner van Michelin als beste uit de bus, maar ook die was niet helemaal foutloos. De ranglijst ziet er zo uit:

1. ViaMichelin
2. route.anwb.nl
3. Routemaster
4. BP
5. Leaseplan
6. nl.map24.com
7. Auto.ilse.nl
8. Tiscali
9. Lycos routeplanner
10. Routenet
11. Wanadoo routeplanner
12. Auto.msn.nl
13. VanAnaarB.nl

Reageer op dit artikel