nieuws

Managers vechten met de ME

Plannen en organiseren

Voor topmanagers is er een apart bedrijfsuitje bedacht. Zij kunnen de strijd aanbinden met een peloton ME-ers, en zo aan teambuilding doen.

Voor topmanagers is er een apart bedrijfsuitje bedacht. Zij kunnen de strijd aanbinden met een peloton ME-ers, en zo aan teambuilding doen.

VELDSLAG

Het uitstapje wordt mogelijk gemaakt door het kenniscentrum voor de politie, de
LSOP. Er is een speciaal oefendorp met oefenterrein voor ingericht waar topmanagers de confrontatie aan mogen gaan net de Mobiele Eenheid. Alles mag: stenen en verf smijten naar de ME, barricades opwerpen, politiemensen van hun paard werpen en busjes op hun kant leggen. De managers kunnen het zo gek niet bedenken of ze kunnen het uitproberen, maar ze moeten dan ook bereid zijn de tegenacties aan den lijve te ondervinden.

TEAMBUILDING

Volgens een woordvoerder van het LSOP is het ‘ME-Meppen voor Bedrijven’ een nieuwe manier om aan teambuilding te doen. ‘In het bedrijfsleven worden strategieën vaak bepaald door vijandbeelden. Met een ploeg ME-ers tegenover zich, moet het managementteam samenwerken en strategieën bedenken om deze succesvol te lijf te gaan’.

Helaas kun je niet gelijk je manager op deze training af sturen. De oefenmiddag wordt eens per zes weken gehouden, en is alleen voor het topmanagement van grote bedrijven bedoeld. Die bedrijven worden door het LSOP zelf geselecteerd.

Reageer op dit artikel