nieuws

SMI-congres goed bezocht

Plannen en organiseren

Het was dinsdag druk op het secretaressecongres van het SMI. Toch baarde de inhoud van de voordrachten weinig opzien.

Bijna 400 secretaressen waren afgekomen op het secretaresse congres van het SMI, dat zich voornamelijk richtte op persoonlijke groei. Het was jammer dat in veel voordrachten wel een tipje van de sluier werd opgelicht, maar net te weinig om er daadwerkelijk wat mee te kunnen doen.

WERELDWIJD ZAKENDOEN

Eleonore Breukel mocht de spits afbijten omdat de dagvoorzitter Tom Egbers te laat arriveerde. Zij had een interessant verhaal over internationaal zakendoen. Cultuurverschillen leiden vaak tot onnodige frustratie en door je te verdiepen in de cultuur van je partner kan de relatie verbeteren.

SECRETARESSE OF MANAGEMENT ASSISTENT

De management assistenten van het jaar 1999 en 2000, Bertine Flos en Olena van Loon-Skalenko en Sandra Jelten, PR Manager Nederland van de European Management Assistents waren uitgenodigd voor het forum. De stellingen waarover gediscussieerd werd gingen met name over het imago van de secretaresse / management assistent. En daar blijken de meningen erg verdeeld over te zijn.

IMAGO VERANDEREN

Enerzijds is er een groep die zegt dat het oubollige imago maar eens aan de kant gezet moet worden en er aan de buitenwereld duidelijk gemaakt moet worden het vak heel dynamisch is. Zij pleiten er overwegend voor om de functiebenaming te veranderen in Management Assistent.

HET ZIT NIET IN DE NAAM OF IMAGO

De andere groep zoekt de motivatie voornamelijk in zichzelf en is van mening dat de inhoud van het beroep al lang een nieuwe wending heeft gekregen. De dynamiek is er en het plezier in je werk ook. Wat je doet is belangrijker dan wat de buitenwereld denkt dat je doet. Het gaat om je eigen zelfvertrouwen en niet om een imago of een functiebenaming. Je kunt dus met een gerust hart secretaresse zijn of blijven.

EN WAT VIND JIJ?

Heb jij ook een mening over het imago van het secretaressevak of de functiebenaming? Mail het de redactie van ManagementSupport: managementsupport@wolters-kluwer.nl

Reageer op dit artikel