nieuws

Vermijd spraakverwarring

Plannen en organiseren

Wanneer is een land Arabisch, welke landen behoren tot het Midden-Oosten? Over de geografische en religieuze benamingen van Arabische en moslimlanden bestaat soms verwarring. Hier een paar punten om te onthouden.

Wanneer is een land Arabisch, welke landen behoren tot het Midden-Oosten? Over de geografische en religieuze benamingen van Arabische en moslimlanden bestaat soms verwarring. Hier een paar punten om te onthouden.

De termen ‘Arabisch’ en ‘moslim’ zijn niet uitwisselbaar als je over landen spreekt. In Arabische landen wonen behalve moslims ook christenen, bijvoorbeeld in Egypte, Libanon en Palestijnse gebieden.

Ook ‘Arabisch’ en ‘Midden-Oosten’ is niet hetzelfde. Noord-Afrika is Arabisch, maar hoort niet tot het Midden-Oosten. Turkije en Iran liggen in het Midden-Oosten maar zijn geen Arabische landen. Israel is een joodse staat in het Midden-Oosten maar heeft ook Arabische bewoners.

Afghanistan en Pakistan zijn beide moslimlanden, maar zijn niet Arabisch en liggen niet in het Midden-Oosten, maar in Azië. Dat geldt ook voor de voormalige sovjetrepublieken Kazakstan, Turkmenistan, Tajikistan, Kyrgizië en Uzbekistan.

Tot slot: islam is de religie, moslims zijn de mensen die de islam belijden.

Reageer op dit artikel