nieuws

Lekker lunchen…

Plannen en organiseren

Wie een broodje wil eten bij een lunchroom, kan binnenkort zien welke zaken schoon zijn en welke niet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat vanaf juni de inspectieresultaten van duizenden vestigingen openbaar maken op haar website. Mensen kunnen zien of lunchrooms zich houden aan de regels en goede ondernemers kunnen zich zo onderscheiden, meldde […]

Wie een broodje wil eten bij een lunchroom, kan binnenkort zien welke zaken schoon zijn en welke niet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat vanaf juni de inspectieresultaten van duizenden vestigingen openbaar maken op haar website. Mensen kunnen zien of lunchrooms zich houden aan de regels en goede ondernemers kunnen zich zo onderscheiden, meldde de inspectie.

De lunchrooms krijgen allemaal een kleur. Groene zaken leven de regels na, bij oranje lunchrooms zijn er problemen die moeten worden opgelost en rode zaken staan onder verscherpt toezicht. Als de NVWA geen gegevens over een lunchroom heeft, is de vestiging wit op de website.

“Stel dat de Zaak van meneer Jansen rood is, dan zal er bijvoorbeeld staan dat de hygiëne niet op orde is. Je kunt dan een afgewogen keuze maken. Maar het is niet zo dat we schrijven dat er bij Jansen muizenkeutels zijn gevonden en dat het plafond boven het fornuis open is waardoor er stof in het eten kan komen”, licht een woordvoerster  van de NVWA toe.

De NVWA wil later ook de inspectieresultaten van de rest van de horeca naar buiten brengen.

(Bron: ANP)

 

Reageer op dit artikel