nieuws

Minder zakenreizen voor Nederlanders

Plannen en organiseren

De economische malaise heeft haar weerslag op het aantal zakenreizen dat wordt ondernomen. Nederlanders gingen vorig jaar in totaal bijna 8,5 miljoen keer op zakenreis. Dit is een daling van bijna 12% vergeleken met de vorige meting 2 jaar terug. Dat maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) bekend. Bedrijven bezuinigden vooral op […]

De economische malaise heeft haar weerslag op het aantal zakenreizen dat wordt ondernomen.

Nederlanders gingen vorig jaar in totaal bijna 8,5 miljoen keer op zakenreis. Dit is een daling van bijna 12% vergeleken met de vorige meting 2 jaar terug. Dat maakte het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC-NIPO) bekend.

Bedrijven bezuinigden vooral op meerdaagse binnenlandse tripjes van hun personeel. Dit type reis kwam met een totaal van 3,8 miljoen 17% minder voor. Ook voor het bezoeken van vergaderingen, cursussen en congressen in het buitenland was er minder geld beschikbaar (daling 9% naar 4,7 miljoen reizen).

(ANP)

Lees voor veel meer info over zakenreizen het aprilnummer van Management Support Magazine.

Reageer op dit artikel