nieuws

Zakenreiziger kiest vaker voor de trein

Plannen en organiseren

Treinreizen op korte afstanden winnen in rap tempo aan populariteit ten opzichte van het vliegtuig. Sinds het wegvallen van de Fyra is de Intercity, een populaire trein onder zakelijke reizigers, terug van weggeweest. Twee derde van de zakenreizigers naar Brussel en Parijs reist met de Thalys. Maar crisis of niet: zij boeken wél een treinticket […]

Treinreizen op korte afstanden winnen in rap tempo aan populariteit ten opzichte van het vliegtuig. Sinds het wegvallen van de Fyra is de Intercity, een populaire trein onder zakelijke reizigers, terug van weggeweest. Twee derde van de zakenreizigers naar Brussel en Parijs reist met de Thalys. Maar crisis of niet: zij boeken wél een treinticket voor de eerste klas.

Barbara Pitt, operations manager bij VCK Travel: “Het reizen per trein biedt nog een aantal grote voordelen voor zakenreizigers. Stations zijn vaak centraal gelegen en bijna allemaal uitgerust met vergaderruimtes en wifi. Daardoor zijn dit ideale ontmoetingspunten voor zakenreizigers. Daarnaast biedt de trein zelf ook wifi en mogelijkheden om te vergaderen. Overstappen op een andere trein is eenvoudig en het risico op bagageverlies is minder groot.”

Met de trein reizen is in veel gevallen voordeliger dan met het vliegtuig. Waar dit niet het geval is, zoals bij reizen naar Londen, geeft de zakenreiziger wél de voorkeur aan het vliegtuig. “Maar de zakenreiziger ziet de wachttijd voor het inchecken van bagage en het ontbreken van wifi in een vliegtuig bij een korte vlucht in toenemende mate als een nadeel. Daarnaast profileren bedrijven zich milieubewuster. Bij de overheid reist inmiddels al meer dan de helft per trein, maar ook in het bedrijfsleven is een toename te zien”, aldus Pitt.

Reageer op dit artikel