nieuws

Kerstborrel? Zo voorkom je een kater

Plannen en organiseren

Staat de kerstborrel bij jou op kantoor weer op de agenda? De wijn en het bier vloeien misschien rijkelijk. In dat geval ligt de kater op de loer. Daar zit je toch niet op te wachten? Drie tips om die buiten de deur te houden. Tip 1: drink veel water Als je lekker aan de wijn zit, vergeet je […]

Staat de kerstborrel bij jou op kantoor weer op de agenda? De wijn en het bier vloeien misschien rijkelijk. In dat geval ligt de kater op de loer. Daar zit je toch niet op te wachten? Drie tips om die buiten de deur te houden.

Tip 1: drink veel water

Als je lekker aan de wijn zit, vergeet je wel eens dat de kater op de loer ligt. Totdat je de volgende dag met hoofdpijn wakker wordt en je lamlendig voelt. Drink daarom veel water. Stelregel: drink na elk glas alcoholische drank 1 glas water. Meer kan natuurlijk ook… water bedoel ik!

Tip 2: eet genoeg

Drinken op een lege maag is vragen om problemen. Je voelt al snel de alcohol naar je hoofd stijgen. En als je dan in het glaasje hebt gekeken, is het vaak moeilijk om niet toe te geven aan de lekkere trek. Eet daarom voordat je aan de drank gaat een gezonde, voedzame maaltijd. De volgende dag heb je dan minder last van je uitspatting.

Tip 3: slaap voldoende

Ben je van plan om te gaan pimpelen? Zorg er dan in elk geval voor dat je lekker uitgerust bent en je fit voelt. Wie moe is of zich niet helemaal lekker voelt, heeft eerder last van de drank.

Heb je toch een kater opgelopen omdat je bovenstaande tips niet in je hoofd had ‘opgeslagen’? Hoofdpijn bestrijd je met een paracetamolletje. Neem een stevig ontbijt. Een ‘Katerfrühstück’ in de vorm van gebakken eieren met spek doet wonderen.

En… ook niet onbelangrijk: laat na die borrel op de zaak de alcohol  voor wat het is en ga de laatste dagen van het jaar nog even fris en fruitig aan aan de slag!

Fijne feestdagen!

 

Reageer op dit artikel