nieuws

6 handige apps om je werk makkelijker te maken

Plannen en organiseren

FloatNote | Android (Gratis met in-app aankopen)

FloatNote is een handig hulpje om notities te maken tijdens het bellen. De app toont een klein zwevend venster waarin je notities kunt maken. Erg praktisch is dat je aparte notities per contact kunt maken, zodat je bij een gesprek met een bepaalde contactpersoon direct de relevante notities te zien krijgt en weet wat je bijvoorbeeld nog moet navragen.

HoverChat Free | Android (Gratis)
Met HoverChat, voorheen bekend onder de naam Ninja SMS, kun je sms-berichten lezen zonder dat je de app waarin je bezig bent hoeft te verlaten. Meldingen voor inkomende berichten verschijnen onopvallend in beeld, een beetje op de manier van ChatHeads van Facebook Messenger. Je kunt eventueel meerdere vensters naast elkaar openen.

iScanner | iPhone, iPad (€1,99)
iScanner maakt een documentenscanner van je iPhone of iPad, handig om bijvoorbeeld snel kwitanties, notities of roosters in te scannen via de camera van je toestel. Hierbij kun je eventueel meerdere pagina’s scannen per document. Het resultaat kun je als pdf- of jpg-bestand bewaren en synchroniseren met bijvoorbeeld Dropbox.

Outlook for iOS | iPhone, iPad (Gratis)
Microsoft heeft Outlook beschikbaar gemaakt voor de iPhone en iPad, handig voor de zakelijke gebruiker die net als bij Outlook op de desktop e-mail en agenda wil combineren. De app tracht automatisch je belangrijkste berichten naar boven te halen uit al je accounts, en zet ze op het tabblad Gefocust. Ook kun je e-mail via veegacties snel beheren en bijlagen toevoegen vanuit onder meer Dropbox en OneDrive.

MijnPakket| Android, iPhone (Gratis)
Heb je pakketjes besteld die via PostNL worden afgeleverd, dan kun je met deze app volgen waar deze zich ongeveer bevinden en wanneer je ze kunt verwachten. Dat gaat net wat handiger en sneller dan inloggen via de browser.

QuickPic | Android (Gratis)
Met QuickPic kun je razendsnel door de foto’s op je smartphone bladeren, veel sneller dan met de standaard galerij-app. Ook biedt de app veel extra’s, zoals de mogelijkheid cloud-accounts zoals Dropbox en Google Drive te koppelen en een functie voor het uitwisselen van foto’s met een andere smartphone in je nabijheid.

Meer handige apps?

Meer weten over handige apps die je werk vereenvoudigen? Schrijf je dan in voor onze nieuwe training POWERsecretaresse Digitaal.

Reageer op dit artikel