nieuws

Maatschappelijk verantwoord overnachten

Plannen en organiseren

Online hotelprijsvergelijker Weliketoshare lanceert bedrijfspagina’s voor zakelijke klanten. Voor iedere hotelovernachting die je via hen boekt, doneert Weliketoshare een vast bedrag aan een goededoelenproject naar keuze van jou als boeker. De bedrijfspagina is uitgebreid getest op gebruikers. Co-founder Leontine Spuijbroek: “Afhankelijk van de bedrijfsgrootte zijn het vaak secretaresses, managementassistentes en CEO’s die de overnachtingen boeken. We […]

Online hotelprijsvergelijker Weliketoshare lanceert bedrijfspagina’s voor zakelijke klanten. Voor iedere hotelovernachting die je via hen boekt, doneert Weliketoshare een vast bedrag aan een goededoelenproject naar keuze van jou als boeker. De bedrijfspagina is uitgebreid getest op gebruikers. Co-founder Leontine Spuijbroek: “Afhankelijk van de bedrijfsgrootte zijn het vaak secretaresses, managementassistentes en CEO’s die de overnachtingen boeken. We vonden het uiteraard belangrijk om deze doelgroep een makkelijk te gebruiken product aan te bieden.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Veel bedrijven dragen graag maatschappelijk hun steentje bij, maar weten niet hoe of ervaren het opzetten van een maatschappelijk verantwoord beleid als afleiding van dagelijkse werkzaamheden. Met een eigen bedrijfspagina boeken bedrijven net als voorheen hun binnen- en buitenlandse hotels en zijn zo automatisch maatschappelijk aan het ondernemen. Leontine: “Het werkt heel eenvoudig: via een eigen bedrijfspagina (url) worden hotels geboekt. Per overnachting doneert Weliketoshare aan een goededoelenproject naar keuze. De bedrijfspagina is gratis en wordt door Weliketoshare gemaakt. Zo leiden zakelijke overnachtingen automatisch tot donaties.”

Keuze

Vaak hebben bedrijven al een voorkeur voor een te ondersteunen goed doel. Of bestaat juist de behoefte om meerdere organisaties te steunen of om af te wisselen. Dit is allemaal mogelijk.
Leontine: “Het is zelfs een optie om per afdeling een goed doel te kiezen en dit te ondersteunen.” Als extra motivatie wordt op de pagina steeds de actuele stand getoond van de door het bedrijf mogelijk gemaakte donaties.

Weliketoshare is opgericht in 2014 en vergelijkt meer dan 700.000 hotels wereldwijd. De maatschappelijke hotelprijsvergelijker vindt dat een lage prijs eenvoudig is te combineren met automatisch goed doen. Daarom vertegenwoordigt iedere hotelovernachting een vast bedrag aan donaties.

Reageer op dit artikel