nieuws

Tien manieren om Secretaressedag te vieren

Plannen en organiseren

Kijk jij reikhalzend uit naar je ‘vaste’ grote bos bloemen en cadeaubon vandaag op Secretaressedag? Of wordt er helemaal geen aandacht aan geschonken? Secretaressen genoeg die het onzin vinden en ook niks verwachten, maar wil je het wél vieren, dan geven we je hier tien manieren! 1. Maak er een traditie van om op Secretaressedag […]

Kijk jij reikhalzend uit naar je ‘vaste’ grote bos bloemen en cadeaubon vandaag op Secretaressedag? Of wordt er helemaal geen aandacht aan geschonken? Secretaressen genoeg die het onzin vinden en ook niks verwachten, maar wil je het wél vieren, dan geven we je hier tien manieren!

1. Maak er een traditie van om op Secretaressedag iets samen te doen met je manager. Een diner is mooi, of ga voor een lunch even buiten de deur; maak er een moment van om even bij jullie samenwerking stil te staan.

2. Heb je meer collega’s, maak er dan een ‘wij-secretaresses-samen-dag’ van. Ga samen iets leuks doen; een uitje, een workshop of een vakinhoudelijk evenement.

3. Stimuleer je persoonlijke ontwikkeling en vraag op Secretaressedag om een tegoedbon voor een training of workshop. Als jij je ontwikkelt, heeft je manager er ook iets aan!

4. Een andere manier om jezelf te ontwikkelen: vraag om een tegoedbon voor vakliteratuur. Er wordt genoeg geschreven over je vakgebied, of over delen daarvan (zoals digitaal werken, assertief communiceren) om je úren interessant leesvoer te bieden.

5. Maak van Secretaressedag een ijkmoment en vraag om feedback aan je manager. Stel zelf tien vragen waarop je graag antwoord wilt hebben maar die niet aan bod komen bij je functioneringsgesprek. Zoals bijvoorbeeld ‘Wat heeft mijn ondersteuning jou concreet gebracht?’

6. Als het kan: vragen staat vrij! Het verdwijnt steeds meer, maar vroeger kreeg je in veel organisaties een halve dag met je verjaardag. Kijk wat er past binnen de cultuur en afspraken van jouw organisatie en probeer iets bijzonders te krijgen, iets ‘anders dan anders’.

7. Grijp Secretaressedag aan als vast moment voor het afdelingsuitje, dat dan wel door iemand anders wordt geregeld. Zo heeft de hele afdeling er iets aan.

8. Vraag om een stoelmasseur die een dag lang jou en je collega-secretaresses helemaal loskneedt. Je voelt je als herboren.

9. Als je daar van houdt is het natuurlijk ook prima om je manager de suggestie te doen – eventueel via een collega – voor een mooie bos bloemen, een doos bonbons of iets anders wat je leuk vindt.

10. Werk je in een organisatie waar Secretaressedag not done is en er geen enkele ruimte is, financieel of organisatorisch? Maak tweetallen van alle secretaresses, spreek een budget af en koop iets om jouw ‘buddy’ te verwennen op die dag. Een mooie kaart met daarop een persoonlijke tekst maakt het helemaal af!

Reageer op dit artikel