nieuws

KLM veiligste vliegmaatschappij van Europa

Plannen en organiseren

KLM is momenteel de veiligste vliegmaatschappij van Europa. Wereldwijd gezien wint Cathay Pacific uit Hongkong. Dat blijkt uit de Airline Safety Ranking 2015 van het Duitse JACDEC. 

KLM veiligste vliegmaatschappij van Europa

JACDEC kijkt naar het aantal vluchten van de grote en middelgrote maatschappijen, de incidenten, schadevrije periodes en het opvolgen van veiligheidscriteria en komt dan jaarlijks tot een ranglijst. Wereldwijd is Cathay Pacific uit Hongkong het veiligst, meteen gevolgd door Emirates uit Dubai. EVA Air (Taiwan) en Air Canada staan op plaats drie en vier. KLM komt als vijfde uit de bus en voert de Europese ranglijst aan. Air France, de partner van KLM, staat wereldwijd op plaats 38 – op de Europese ranglijst moet de KLM-partner 14 anderen boven zich dulden, waaronder easyJet en Ryanair.

Minst veilig

De minst veilige maatschappijen wereldwijd op de lijst zijn: de Indonesische KLM-partner Garuda (op plaats 56), Malaysia Airlines, eveneens een KLM-partner (57), Air India (58), China Airlines uit Taiwan (59) en Lion Air uit Indonesië als hekkensluiter (60).

Bron: zakenreis.nl 

Reageer op dit artikel