nieuws

4 handige apps voor to-do lijstjes

Plannen en organiseren

In de hectiek van een werkdag is je to-do lijst vaak je grote redding. Je stelt er prioriteiten mee, je krijgt er overzicht van en het geeft een voldaan gevoel om taken af te vinken. Met deze handige apps voor to-do lijstjes ben je op alles voorbereid.

4 handige apps voor to-do lijstjes

Je hebt tegenwoordig apps voor van alles. De onderstaande apps zijn voor je to-do lijstjes. Deze apps maken het nog gemakkelijker voor jou om taken af te strepen terwijl je bezig bent. Je hebt ze altijd bij je in plaats van op een los papiertje of in een agenda. Probeer ze vooral uit en kijk welke app het beste werkt voor jou.

Todoist

Dit programma staat bekend om het strakke en vrij simpele design; Todoist noemt het zelf een ‘afleidingsvrij ontwerp’. Je maakt er gemakkelijk to-do lijstjes in die je vervolgens ook kunt delen met andere mensen. Het handige van Todoist is dat je grote taken kunt onderverdelen in kleinere subtaken die je er weer onder hangt.

Naast een to-do lijst is Todoist ook een productiviteitstool. Met de optie Todoist Karma krijg je punten als je bepaalde taken af vinkt. Dat werkt motiverend en je kunt precies zien op welke dagen je het meest productief bent geweest.

Alle bovenstaande functies zijn gratis, maar als je een betaald abonnement neemt, heb je ook de optie om bestanden te uploaden en krijg je meer labels om je to-do’s verder te organiseren.

Voordelen: het strakke design, de leuke ‘Karma’ optie, gemakkelijk in het gebruik.

Nadelen: het is alleen mogelijk om reminders of notificaties van je to-do’s binnen te krijgen als je een betaald abonnement hebt.

OneNote

OneNote zit automatisch in iedere Officelicentie, waardoor veel mensen de tool al automatisch op hun computer zullen hebben. Handig, want het desktop programma is veel uitgebreider dan de OneNote-app. Heb je een gratis Microsoftaccount, dan heb je online de beschikking over veel Microsoftprogramma’s. Als je de OneNote-app installeert op telefoons en tablets en je gebruikt daarbij steeds hetzelfde account, dan koppelen al die toestellen met hetzelfde online notitieblok.

OneNote is veel meer dan alleen een to-do app, want je kunt er ook allerlei notities in maken, er artikelen in opslaan, bepaalde documenten delen met collega’s en een koppeling maken met andere Office-programma’s zodat je e-mails meteen erin kwijt kunt. Als je veel aan projecten werkt, is OneNote een handigere tool dan een meer basic to-do lijst.

Voordelen: koppeling met andere Officeprogramma’s, synchronisatie, ideaal voor projectteams.

Nadelen: niet iedereen heeft toegang tot het desktop programma.

Wunderlist

Eén van de gemakkelijkste to-do lijst apps in het gebruik. Je hebt altijd en overal toegang tot je lijstjes omdat Wunderlist niet alleen een programma is, maar je er ook gewoon online gebruik van kunt maken. Qua design ziet de app er erg mooi uit, je kunt zelf verschillende achtergronden instellen. Het is mogelijk om reminders achter een bepaalde taak te zetten en je kunt bepaalde taken inplannen zodat ze iedere week herhaald worden.

Net als bij Todoist biedt Wunderlist extra functies aan betaalde abonnees. Met een betaald account kun je kiezen uit meer achtergronden, kun je subtaken aan je lijstjes toevoegen en heb je de optie om bestanden bij je taken te uploaden.

De app biedt alleen niet erg veel mogelijkheden om prioriteiten te stellen. De enige optie die je daarvoor krijgt is de ster die je kunt geven aan bepaalde taken.

Voordelen: gemakkelijk in het gebruik, crossmediaal, mooi design, het leuke geluidje dat je hoort als je een taak af vinkt.

Nadelen: weinig mogelijkheden om je taken te beheren, weinig extra functies zonder betaald abonnement.

Trello

Dit programma is er als een website en als een app voor je smartphone en tablet. De gratis versie biedt veel mogelijkheden; de drie betaalde versies zijn vooral voor intensieve gebruikers interessant. Daarmee kun je grotere bestanden opslaan en extra koppelingen maken met andere gebruikers.

De kern van Trello is het concept van een prikbord, waarop je notities (‘kaarten’ heet dat hier) of to-do lijsten vast zet. Je kunt verschillende borden aanmaken: bijvoorbeeld per manager, per afdeling of per vaste activiteit. Aan de kaartjes kun je bestanden hangen door ze vanuit Google Drive of Dropbox erheen te slepen.

De inrichting maakt de tool heel geschikt voor mensen die visueel zijn ingesteld. Je kunt met de hulp van een zelfbedachte kleurcodering ook zaken groeperen die bij elkaar horen. Werk je samen met iemand, dan kan je ook verschillende borden maken: ieder voor zich en één gedeeld bord.

Voordelen: heel bewerkelijk, je kunt het inrichten zoals je dat zelf prettig vindt, mogelijkheid tot kleurcodering, ideaal voor samenwerking.

Nadelen: kan wat ‘intimiderend’ zijn voor de beginnende gebruiker, het duurt even voor je erachter bent hoe het werkt.

Training OneNote om in te zetten op het secretariaat

Tijdens de training OneNote, onmisbaar op het secretariaat leer je OneNote gebruiken voor van alles. Upgrade je notulen en leer wat je allemaal met OneNote kunt doen tijdens deze eendaagse training.

Reageer op dit artikel