nieuws

Gastgerichtheid! Inspirationtour Wereldmuseum Rotterdam

Plannen en organiseren

Gastgerichtheid, dat was het onderwerp van de eerste Inspirationtour van Management Support in samenwerking met het Wereldmuseum Rotterdam.

Gastgerichtheid! Inspirationtour Wereldmuseum Rotterdam

Op dinsdag 29 november verzamelden vijftig enthousiaste dames zich in het Wereldmuseum en beleefden een ochtend over ‘gastgerichtheid’. Het programma bevatte een rondleiding door de zalen én de museumcollectie en een actieve workshop van Mariëlle Willems over gastgerichtheid.

Verschil gastgerichtheid en gastvrijheid

Wat houdt het begrip ‘gastgerichtheid’ precies in, en wat is het verschil met het bekendere ‘gastvrijheid’? Mariëlle Willems van Letsgoactive legde het uit. Bij gastvrijheid ben je behulpzaam en gul bij het onthalen of herbergen van gasten. Je houding is hierbij wat afwachtender: je helpt of verleent service zodra een relatie, klant of bezoeker met vragen naar je toe komt. Gastgerichtheid gaat verder: je stelt de klant in heel je denken en doen centraal. Dit houdt in:

– dat je je in de gast inleeft en doorvraagt op behoeften en wensen;
– dat je proactief helpt (uit jezelf) om deze wensen te vervullen of problemen op te lossen.

Maak van je werk een feestje

Help je proactief en geef je aandacht, dan ga je de verbinding aan, je maakt echt contact. Zo maak je er een feestje van. Zo win je je klant als ‘fan’. En fans zijn de ambassadeurs voor je organisatie. Zo kun je van ‘goed’ naar ‘geweldig’ gaan.

Wereldmuseum

Het museum is een sterke meerwaarde van de locatie: er is een bijzonder mooie en gevarieerde collectie waar de dames in 30 minuten kort doorheen geleid werden. De belangrijkste stukken werden kort besproken. Ook bekeken ze 3 ruimtes: de grote Balzaal voor meerdere gelegenheden geschikt, een intiemere ruimte voor een vergadering, diner of feestje met prachtig uitzicht op de Maas én een lichte ontvangstruimte die je ook voor meerdere gelegenheden kunt inzetten. De grote groep dames, vooral eventorganisatoren, was positief verrast door deze locatie. De sfeer was open en er was genoeg stof tot praten en netwerken.

Wereldmuseum

Reageer op dit artikel