nieuws

Video: zo maak je een week template

Plannen en organiseren

Ontspannen productief zijn lukt met een week template. Hoe dat werkt legt Anna Tjumina uit in deze video.

Video: zo maak je een week template

Anna Tjumina heeft jarenlange ervaring als PA voor diverse (internationale) bedrijven. Daarnaast is ze auteur en spreker. Voor Management Support maakt ze een serie video’s over goed tijdmanagement waar ze ingaat op ‘multitasking door monofocus’.

Week template

Wil je ontspannen productief zijn, zo zegt ze, dan moet je je routines in kaart hebben. Routines (of: rituelen) zorgen voor houvast. Iedereen heeft behoefte aan structuur, want dat biedt veiligheid. Heb je relatieve zekerheden en verwachtingen voor ogen, dan hoef je niet voortdurend in vecht- of vluchtmodus te zitten, en heb je overzicht.

Assistant heeft meerdere rollen

Welke rollen heb jij gedurende de dag? Als assistant heb je er nogal wat. De crux zit ‘m erin dat je je rollen benoemt en daarmee de skillsets die bij een rol horen. Kies bewust voor een rol (‘Ik ga nu … archiveren / administratie doen / plannen / agendabeheer / … ‘) en voer een reeks soortgelijke, geclusterde taken uit.

Video

Bekijk hier de video:

Nieuwsgierig naar de andere video’s? Bekijk ze hier:

Reageer op dit artikel