nieuws

Tips en advies van PA Matthew Want

Plannen en organiseren

Matthew Want, PA van Lucy Brazier, gaf tijdens het interview met Management Support Magazine nog wat praktisch advies aan alle managementondersteuners. Lees hier zijn 7 tips.

Tips en advies van PA Matthew Want

1. Bundel je krachten, werk samen, versterk elkaar. Wees niet bang om te vragen wat je manager van je wil. Zo kom je erachter of wat je doet en de manier waarop aansluit bij wat hij of zij wil. Dat deed ik ook bij Lucy toen ik de reisschema’s en eventschema’s begon te maken. We keken samen naar mijn plannen en zij noemde welke aanvullingen en verbeteringen ze wilde. Vraag bijvoorbeeld: ‘Je hebt me gevraagd dit plan te maken. Ik wil het op deze manier aanpakken. Werkt dat voor jou?’

2. Pas je aan en blijf jezelf ontwikkelen. Al besteed je er tien minuten per dag aan; dat is al een uur per week dat je kunt bijleren. Gewoon terwijl je aan je eigen bureau zit! Vergeet ook niet: bijeenkomsten als webinars zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

3. Post geen berichten op social media als je een slechte dag hebt, want je laat een digitale voetafdruk achter die voor altijd vindbaar blijft. Post sowieso geen negatieve berichten over je bedrijf of manager. Denk goed na over wat je post. Goede graadmeter: zou je het op de voorkant van de krant willen hebben?

4. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus vraag je af: mijn leidinggevende gaat naar land X, is er iets wat ik absoluut moet weten of doen? In China is het bijvoorbeeld van belang dat je schoenen helemaal schoon zijn. Dat soort zaken moet je als assistant je manager laten weten, anders kan het jullie wellicht een zakendeal kosten. Tegenwoordig kun je dit soort informatie via Google zo opzoeken.

5. Als ik bang ben iets te vergeten, stuur ik een mail naar mezelf vanaf mijn persoonlijke account met de taken die ik de volgende dag meteen moet doen.

6. Sommige managers werken graag met mail, andere met Whatsapp of sms’jes. Zeker als je manager veel reist moet je het slimste middel kiezen om je baas te pakken te krijgen.

7. Blijf vrolijk! Ze zeggen weleens: je hebt meer spieren in je gezicht nodig om te fronsen dan om te lachen.

 

Reageer op dit artikel