nieuws

Lucy Brazier over de perfecte assistant [video 3]

Plannen en organiseren

Management Support-hoofdredacteur Vera Bot interviewde Lucy Brazier, uitgever van Executive Secretary Magazine en wereldwijd vaandeldrager van het secretaressevak, ruim een uur over de functie van assistant. Ze praatten over zelfleiderschap, ‘managing up’, de rol van communicatie daarbij, de toekomst van het vak, rolmodellen en haar nauwe samenwerking met haar assistant. Dit is deel 3: haar samenwerking met haar executive assistant Matthew.

Lucy Brazier over de perfecte assistant [video 3]

De perfecte assistant: zorgdrager Matthew

Ze zei in een eerder interview (‘Step up!’) dit jaar: “Als je kijkt naar de Belbin-karaktereigenschappen, dan scoort ‘Zorgdrager’ bij mij slechts zo’n 3 procent. Bij Matthew is dat 90 procent. Als ik roep dat ik een geweldig idee heb, dan wordt Matt wit om de neus omdat hij weet hoeveel werk er dan weer op zijn schouders neerkomt.”

De Zorgdrager bezit het talent om voortdurend aan te voelen wat er mis kan gaan. Hij heeft veel aandacht voor details, checkt en dubbelcheckt en heeft een hang naar perfectionisme. Met andere woorden: Matthew maakt af waar Lucy aan begint. In haar woorden: “Hij doet alles waar ik niet goed in ben.”

Lucy’s assistant Matthew is inmiddels van personal naar executive assistant gegroeid. Nieuwsgierig naar Matthew? Lees ook het interview met hem: ‘Zorg dat je rol ertoe doet’.

Lucy Brazier, video 3: Matthew

Bekijk hier de video over hun samenwerking en wat Matthew doet om Lucy optimaal tot haar recht te laten komen, waar ter wereld ze zich ook bevindt.

In de komende weken volgen ook andere video’s met Lucy Brazier.

Reageer op dit artikel