nieuws

De zomer van Petra de Koning: drukte door vakantieoverdrachten

Plannen en organiseren

De zomer van Petra de Koning: drukte door vakantieoverdrachten
Petra de Koning, managementsecretaresse bij Adelante.

In deel 2 van de Management Support zomerestafette-interviewreeks (2019) komt Petra de Koning, managementsecretaresse bij Adelante in Hoensbroek, aan het woord. Zij is aangedragen door Management Support-columniste Gwennie Benjamins. “De vakantieperiode betekent voor mij absoluut meer werk.”

“Gwennie en ik kennen elkaar van een masterclass van Management Support waarbij we elkaar enkele dagen heel intensief een kijkje in elkaars leven mochten geven. Er was zoveel verbondenheid en vertrouwen in de groep dat we heel open onze levensverhalen hebben gedeeld. Ik denk er nog vaak met warme gevoelens aan terug. Heel intens, heel moeilijk en niet zonder traantjes, maar zoveel van elkaar en over onszelf geleerd. Kortom, echt heel fijn!”

1) Wat betekent de vakantieperiode voor jou?

De invloed van de vakantieperiode begint al veel vroeger dan de vakanties daadwerkelijk starten. Allereerst het goed afstemmen met collega’s om een beetje vakantiespreiding te krijgen. Kort voor de echte vakanties de stress van overdracht aan elkaar, wetend dat de ander eigenlijk de tijd niet heeft om de taken op te kunnen pakken. Ook realiseer je je wel dat je na de vakantie al snel niet meer weet dat je vakantie hebt gehad. De vakantieperiode betekent voor mij absoluut meer werk.”

2) Wat is jouw beste werktip voor de vakantieperiode?

“De meest urgente werkzaamheden goed in je eigen agenda plannen, verder proberen rust te bewaren en de taken een voor een proberen af te werken.”

3) Ik zou nog wel de managementassistente willen worden van:

“De beste vrouwelijke strafrechtadvocaat, Bénédicte Ficq, omdat zij het aandurft een strafzaak te beginnen tegen de tabaksindustrie die mensen aanzet tot verslaving. Zij probeert mensen te laten beseffen dat het opzet van deze industrie is mensen ziek te maken. Respect voor haar doorzettingsvermogen.”

4) Op een onbewoond eiland / op vakantie neem ik in ieder geval mee:

“De mensen om me heen die ik lief heb, maar daarnaast zeker mijn drie konijntjes die me zoveel fijne ontspannen momenten bezorgen.”

5) Wat zou je doen als je de hoofdprijs in een loterij wint?

“Zeker níét stoppen met werken, maar mezelf wel wat meer vrije tijd gunnen om leuke dingen te doen.”

6) Jouw antwoord op de vraag van Gwennie: ‘Als je het roer volledig om mocht gooien, welke baan zou je dan willen hebben? Niet denken aan opleiding, financiën voor opleiding en dergelijke, gewoon: wat is jouw droombaan?’

“Ondersteunen van management is me op het lijf geschreven, ik vind het fijn te kunnen adviseren aan de zijlijn en te zien dat mijn leidinggevenden hier tevreden mee zijn en er daadwerkelijk iets mee kunnen. Ik ben tevreden met mijn huidige baan, neemt niet weg dat ik graag nog wat persoonlijke verdiepende trainingen zou willen volgen.”

Creatief en oplossingsgericht denken

Creatief en oplossingsgericht denken

7) Wat is de beste levens- of werkles die je ooit heb gehad?

“De reactie van mijn leidinggevende toen een afspraak onverklaarbaar uit de agenda was verdwenen en hij akkoord gaf op een creatieve alternatieve oplossing: ‘Als het niet kan zoals het moet dan moet het zoals het kan.’ Heerlijk nuchter, maar zo toepasbaar op veel momenten in het leven.”

8) Welke vraag wil jij aan de volgende kandidaat stellen?

“Hoe hou jij plezier in je werk in deze tijd waarin het lijkt dat alles steeds sneller en efficiënter moet en er minder tijd is voor collega’s onder elkaar?”

Ik geef het stokje door aan: “Astrid Kooijman, secretaresse bij Ludens in Utrecht.”

Reageer op dit artikel