vraag & antwoord

Doet een draaiboek afbreuk bij het bedenken van een originele invulling van een evenement?

Plannen en organiseren

Dat hoeft helemaal niet. Het creatieve proces en het opstellen van het draaiboek zijn twee verschillende fasen. Het draaiboek dient ervoor alle verschillende onderdelen van het programma soepel te laten verlopen. Het geeft je overzicht over het hele evenement. In het draaiboek kun je ook belangrijke gegevens opnemen (bijvoorbeeld telefoonnummers bij bepaalde onderdelen). Dan heb […]

Dat hoeft helemaal niet. Het creatieve proces en het opstellen van het draaiboek zijn twee verschillende fasen. Het draaiboek dient ervoor alle verschillende onderdelen van het programma soepel te laten verlopen. Het geeft je overzicht over het hele evenement. In het draaiboek kun je ook belangrijke gegevens opnemen (bijvoorbeeld telefoonnummers bij bepaalde onderdelen). Dan heb je op het juiste moment alles bij de hand, bent goed voorbereid en kunt direct met alternatieven en oplossingen komen bij eventuele calamiteiten.

Een draaiboek is niet altijd nodig. je maakt het vaak bij grote of complexe evenementen waarbij je met honderd dingen rekening moet houden. Het creatieve aspect staat eigenlijk los van de organisatie van een evenement. De creatieve fase speelt zich met name af voordat je de organisatie het evenement oppakt. Bij het bedenken van thema’s en het invullen van de verschillende onderdelen van het evenement moet je je nergens door laten remmen (alleen door randvoorwaarden zoals het budget). Na de creatieve fase kijk je hoe je de plannen kunt realiseren. Als alles vastligt maak je een draaiboek voor het verloop van het evenement.

Checklist evenementen organiseren
Evenement organiseren: gastenregistratie en aanmeldformulier
Beslismodel voor relatie-evenementen
Evenement organiseren: doelgroep typeren
Boek: Evenementen Support
Training: Evenementen organiseren

Reageer op dit artikel