vraag & antwoord

Hoe draag je een corsage?

Plannen en organiseren

Formeel dragen dames de corsage op de linkerschouder, met het steeltje omhoog en de bloemen naar beneden. De heren dragen de corsage in het knoopsgat van de linker revers, met de bloem omhoog en de steel naar beneden. Als de heren het echt perfect willen doen, kiezen ze een corsage die bij de kleur van het […]

Formeel dragen dames de corsage op de linkerschouder, met het steeltje omhoog en de bloemen naar beneden. De heren dragen de corsage in het knoopsgat van de linker revers, met de bloem omhoog en de steel naar beneden. Als de heren het echt perfect willen doen, kiezen ze een corsage die bij de kleur van het pak past.

Tegenwoordig kan ook voor een modernere toepassing van de corsage worden gekozen, waarbij zowel de dames als de heren de corsage links dragen, met het steeltje naar beneden.

Reageer op dit artikel