vraag & antwoord

Wat zijn de voordelen van collectief vervoer bij een personeelsfeest en… wat zijn de nadelen?

Plannen en organiseren

Collectief vervoer betekent meestal vervoer per touringcar en dat heeft zo z’n voordelen. Het is een service voor de gasten, vooral als de locatie waar het feest wordt gehouden ver van de vertrekplaats ligt. Of als de gekozen locatie middenin de stad ligt, is het moeilijk parkeren. In zo’n geval is een touringcar een ideale […]

Collectief vervoer betekent meestal vervoer per touringcar en dat heeft zo z’n voordelen. Het is een service voor de gasten, vooral als de locatie waar het feest wordt gehouden ver van de vertrekplaats ligt. Of als de gekozen locatie middenin de stad ligt, is het moeilijk parkeren. In zo’n geval is een touringcar een ideale oplossing. Een ander voordeel is dat het eventuele ontvangstcomité weet hoe laat iedereen aankomt. En als je de locatie geheim wilt houden is collectief vervoer natuurlijk perfect. Daarnaast zou je ‘de bus’ onderdeel van het programma kunnen maken. Je zou bijvoorbeeld de welkomstspeech van de directeur op dvd kunnen zetten en die afspelen in de bus. De meeste touringcars hebben die faciliteit tegenwoordig wel ‘aan boord’.

Ieder voordeel heeft z’n nadeel, dat geldt ook voor collectief vervoer. Sommige mensen vinden het vervelend om gezamenlijk te reizen omdat ze daarmee gebonden zijn aan vaste tijden. Als ze later willen komen of eerder weg willen gaan, dan kan dat niet. Bovendien duurt een traject met de bus meestal langer dan met de auto. En ten slotte: ook het kostenplaatje zul je goed in ogenschouw moeten nemen. Een touringcar huren kost niet niks!

Zie ook de checklist Bedrijfsuitje organiseren

Kijk ook eens bij de training Evenementen organiseren

Reageer op dit artikel