vraag & antwoord

Wat zijn de meest populaire zakenreisbestemmingen?

Plannen en organiseren

Welke bestemmingen worden het meest bezocht door zakenreizigers uit de Benelux? BCD Travel heeft een top 10 over 2015 opgesteld.

Wat zijn de meest populaire zakenreisbestemmingen?

Parijs en Londen zijn met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen door zakenreizigers uit de Benelux. Straatsburg is de sterkste stijger, Wenen staat voor het eerst sinds 2012 opnieuw in de top 10 en Genève valt er net buiten. De complete top 10 binnen Europa:

 1. Parijs
 2. Londen
 3. Straatsburg
 4. Frankfurt
 5. München
 6. Kopenhagen
 7. Madrid
 8. Berlijn
 9. Milaan
 10. Wenen

Zakenreisbestemmingen buiten Europa

In de topbestemmingen buiten Europa is het Midden-Oosten aan een opmars bezig: Istanbul heeft Singapore en New York ingehaald en staat op de eerste plaats. Ook Dubai scoort goed en Cairo komt meteen op de vijfde plaats de top 10 binnen. De top 10 zakenreizen buiten Europa:

 1. Istanbul
 2. Singapore
 3. New York
 4. Dubai
 5. Cairo
 6. Moskou
 7. Shanghai
 8. Manila
 9. Curacao
 10. Washington

“De laatste vijf jaar zien we heel wat verschuivingen in zakenreisbestemmingen. Voor Europa blijven die verschuivingen beperkt, maar buiten Europa valt het op dat het aantal reizen naar Afrika afneemt. Ook de Amerikaanse bestemmingen doen het minder goed dan vroeger,” zegt Heinz Jennewein, Senior Vice President EMEA bij BCD Travel.

Reageer op dit artikel