artikel

10 vragen om jezelf te stellen over je loopbaan

Persoonlijke ontwikkeling

Het is belangrijk om af en toe stil te staan bij het verloop van je carriere. Ben je waar je wezen wilt? Zo ja: wat kan je verder nog doen? Zo nee: welke stappen moet je ondernemen om je loopbaan verder richting te geven? Karen Visser geeft je 10 vragen om jezelf te stellen over je loopbaan. 

10 vragen om jezelf te stellen over je loopbaan
  1. Lijkt dit op wat ik vroeger wilde worden? Niet iedereen kan astronaut, kinderarts of dierenverzorger worden. Maar welke elementen zaten daarin die je aanspraken? En komen die terug in je huidige werk?
  2. In welke functie en organisatie was ik het gelukkigst, en waarom? Hiermee kun je kijken wat die ‘klik’ was, wat maakte dat je in die functie als een vis in het water was.
  3. Hoe lang is mijn gemiddelde dienstverband en waarom was dat zo? Er is geen houdbaarheidsdatum op je functie. Na twee keer een jaar ergens te werken is het prima als je hier nu vijf jaar bent; misschien zegt de duur iets over je werkplezier en hoe passend een functie was.
  4. Is dit mijn branche wel? Secretaressefuncties vind je in alle lagen van het bedrijfsleven en overheid. Soms rol je ergens in en blijf je er hangen, maar is het niet altijd ‘jouw branche’ – de moeite waard om eens kritisch naar te kijken.
  5. Waar word ik altijd voor gevraagd? Waar je om bekend staat, geeft je nuttige informatie om je loopbaan verder richting te geven.
  6. Hoe hoog ligt mijn ambitieniveau? Alle glazen plafonds even terzijde geschoven: het niveau van je functie is ook sterk afhankelijk van je eigen ambities. Pas als je weet wat je wilt, kun je er een plan voor maken.
  7. Wat wil ik nog leren? Leren kan komen vanuit een gevoel van ‘dit kan ik nog niet’, of vanuit een wens om een nieuwe weg in te slaan.
  8. Wat is er nodig om te groeien in deze functie? Hoe hoog je ambitie ook is, er zijn vast ontwikkelpunten te benoemen. Wat heb jij nodig?
  9. Wat maakt voor mij nu de ideale baan? Denkend vanuit dat concept, kun je vergelijken of je huidige functie, leidinggevende of werkgever (nog) wel bij je past. Wat je vijf jaar geleden belangrijk vond, hoeft nu niet meer te gelden.
  10. Blijf ik altijd secretaresse? Let wel: dat is geen schande! Achter elke succesvolle leidinggevende staat een goede secretaresse, zullen we maar zeggen. Het is óók prima als je je wilt gaan specialiseren of overstappen naar een andere functie. Wat je ook kiest, kies bewust.
Reageer op dit artikel