artikel

Zo maak je de werkomgeving introversie-vriendelijk

Persoonlijke ontwikkeling

Introverte mensen zijn vaak sociaal vaardig, maar treden minder makkelijk op de voorgrond. Ze zijn gevoelig voor afleiding en zoeken daarom graag de stilte op. Dat kan lastig zijn op de werkvloer. Hoe maak je de werkomgeving toch zo introversie-vriendelijk mogelijk? Trainer Gerda Bos geeft tips. Creeër ruimte voor ongestoord werken, door thuiswerken of stilteruimtes. […]

Zo maak je de werkomgeving introversie-vriendelijk

Introverte mensen zijn vaak sociaal vaardig, maar treden minder makkelijk op de voorgrond. Ze zijn gevoelig voor afleiding en zoeken daarom graag de stilte op. Dat kan lastig zijn op de werkvloer. Hoe maak je de werkomgeving toch zo introversie-vriendelijk mogelijk? Trainer Gerda Bos geeft tips.

  • Creeër ruimte voor ongestoord werken, door thuiswerken of stilteruimtes.
  • Geef medewerkers individuele opdrachten. Dat is prettiger voor introverte medewerkers. Daarnaast leert iedereen meer als hij/zij zelfstandig onderwerpen moet uitdiepen, dan wanneer iets een groepsopdracht is.
  • Organiseer afwisselend sociale en rustige personeelsuitjes. Organiseer bijvoorbeeld een workshop waar mensen elkaar iets over zichzelf vertellen of waarbij je in stilte schildert.
  • Creëer bij samenwerken subteams die bestaan uit zowel introverte als extraverte mensen.
  • Laat introverte mensen ruim op tijd weten dat ze een presentatie moeten geven, zodat ze zich kunnen voorbereiden.

Meer weten over introversie? In het septembernummer van Management Support (verschijnt 1 september) staat een groot artikel over dit onderwerp. 

Reageer op dit artikel