artikel

Young professional & directieassistent Martine Kalff: ‘Ik wil leren delegeren’

Persoonlijke ontwikkeling

Ze zijn jong, ambitieus en hebben een eigen kijk op het secretaressevak, hun taken en de vaktrends: de young professionals. Waar zien ze zichzelf over vijf jaar? Waar verbazen ze zich over? Wat is hun ambitie? Dit keer: directieassistent/officemanager Martine Kalff (29).

Young professional & directieassistent Martine Kalff: ‘Ik wil leren delegeren’

Martine assisteert en ondersteunt als directieassistent en officemanager de drie directieleden van Movimento en is verantwoordelijk voor eventorganisatie, marketingactiviteiten (nieuwsbrieven, social media), salesondersteuning, (personeels)administratie en “alle brandjes die geblust moeten worden”.

Naam: Martine Kalff (29 )
Opleiding: hbo Bedrijfseconomie
Functie: directieassistent/officemanager bij Movimento

Leukst aan functie directieassistent/officemanager

“De diversiteit en de afwisseling. Movimento is een klein team waardoor mijn bijdrage groot kan zijn. Ik ben betrokken bij strategische zaken, maar regel en structureer ook het alledaagse. Ik vind het fijn om rust en structuur te brengen door alles secuur, volledig en vlot te regelen. Binnen Movimento krijg ik de ruimte om ideeën aan te dragen en mijn visie te delen.”

Competenties

“Ik kan snel schakelen, ben flexibel en accuraat. Ik houd overzicht en structureer, en ga altijd op zoek naar de best mogelijke oplossing. Daarnaast heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ben dienstbaar maar ik geef wel mijn grenzen aan.”

Wat me verbaast is dat dit vak niet altijd serieus genomen wordt

Verbeterpunten

“Wat ik graag verder wil ontwikkelen, is leren loslaten. Hier bedoel ik mee dat als ik door wil groeien naar een leidinggevende rol, ik taken zal moeten delegeren. Nu doe ik het liefst alles zelf, omdat ik dan controle houd. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel kan me hierin behoorlijk in de weg zetten. We hebben allemaal een cirkel van invloed en een cirkel van betrokkenheid.”

Vaktrend

“Mijn verwachting is dat het ondersteuningsvak – zowel op locatie als op afstand – steeds diverser wordt en een steeds hogere mate van flexibiliteit vraagt. Ook verwacht ik dat het niveau alsmaar zal toenemen.”

Over vijf jaar

“Geef ik leiding aan een heel office- of ondersteunend team of heb ik mijn eigen onderneming opgezet.”

Ik verbaas me over

“Hoeveel je gedaan kan krijgen op een dag! Je kunt echt bergen werk verzetten en nog steeds honderd ballen in de lucht houden. Wat me ook verbaast is dat dit vak niet altijd serieus genomen wordt.”

Grootste succes

“Bij bedrijven waar ik heb gewerkt, heb ik structuur aangebracht in het officemanagement en handvatten achtergelaten waar ze soms na vijf, zeven jaar nog steeds mee werken.”

Blooper

“Een mailing versturen naar een bestand van meer dan vijfduizend mensen met een verwijzing naar een verkeerde link. Het blijft altijd spannend om op die ‘send’-knop te drukken. Maar een verkeerde link zal mij niet meer overkomen.”

Als ik op de stoel van mijn leidinggevende zou zitten

Ik zou actief sturen op persoonlijke ontwikkeling

“Dan zou ik actief sturen op persoonlijke ontwikkeling. Of dit nou coaching, opleiding of een personal trainer is. Ik ben van mening dat als je hierin investeert dit absoluut gaat renderen voor je onderneming. Als je medewerkers goed in hun vel zitten, zullen ze beter presteren.”

“Daarnaast zou ik concreet en duidelijk de doelstellingen van het bedrijf en het bijbehorende stappenplan communiceren om vervolgens mijn medewerkers te vragen waaraan zij een bijdrage willen leveren.”

Social media

“Ik gebruik LinkedIn. Ik lees graag verschillende artikelen. Management Support-artikelen om van andere assistenten/ondersteuners te leren. Ik ben altijd geïnteresseerd in marketinggerelateerde artikelen om te ideeën op te doen die we bij Movimento kunnen implementeren. Daarnaast vind ik het heel leuk om succesverhalen van (jonge) ondernemers te lezen.”

Vakboektip

De moed van imperfectie van Brené Brown.

Reageer op dit artikel