blog

Wees eerlijk over je klok

Persoonlijke ontwikkeling

Wees eerlijk over je klok!

Wees eerlijk over je klok

Heb je ruimte? Prima, dan ga je het doen. Zit je al vol? Zeg dat dan. Voorwaarde is wel dat je goed kunt inschatten óf je vol zit. Dat betekent: mensen goed uitvragen (wat verwacht je?), weten wat er verder op je lijst staat en daar een goede match in maken. Budgetteren met je tijd, noem ik het altijd – als er een Zalando-mailing in je inbox rolt, is het ook fijn als je weet of er nog geld op je rekening staat. Vergeet niet: tijd is iets waarvan iedereen elke dag precies evenveel heeft: 24 uur van elk 60 minuten. Besteed ze goed, je krijgt ze niet meer terug!

Tekst: Karen Visser is werkplektrainer en professional organizer en leert mensen op allerlei niveaus slim omgaan met tijd, taken en ruimte. Vanuit haar bedrijf New Broom geeft ze sinds 2009 trainingen en workshops over effectiever en efficiënter werken. Met haar programma ‘New Broom Grip Op Je Werk’ helpt ze professionals om meer grip te krijgen op hun werk, zodat niet de waan van de dag maar zijzelf baas zijn over waar hun aandacht, tijd en energie naartoe gaat. Haar expertise wordt daarnaast ook ingezet bij de implementatie van Het Nieuwe Werken in organisaties. New Broom is lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).

Reageer op dit artikel