blog

Hersenen kraken op Secretaressedag?

Persoonlijke ontwikkeling

Een feestelijke lunch, een mooie bos bloemen of een lekker geurtje? Wat zul je dit jaar als cadeau krijgen op 17 april, Secretaressedag? Managers uiten op deze manier hun waardering voor het werk dat je elke dag weer verzet voor hem of haar, het team, de directie en/of de organisatie. Altijd leuk, mooie bloemen, maar […]

Een feestelijke lunch, een mooie bos bloemen of een lekker geurtje? Wat zul je dit jaar als cadeau krijgen op 17 april, Secretaressedag? Managers uiten op deze manier hun waardering voor het werk dat je elke dag weer verzet voor hem of haar, het team, de directie en/of de organisatie.

Altijd leuk, mooie bloemen, maar zo’n bos heeft slechts een tijdelijk effect. Waarom geen cadeau dat langer meegaat en bovendien beter past bij de inhoud van je werk?

Honger naar meer

Dat werk vraagt steeds meer van een assistant, of anders gezegd, het werk wordt steeds interessanter. Uit een onderzoek dat we onlangs hielden samen met brancheorganisatie Ecabo onder 2750 management-assistants bleek namelijk dat het vak zich verder verbreedt en verdiept.

Uit het onderzoek blijkt ook dat het werk- en denkniveau van de secretaresse steeds hoger wordt naar gelang ze langer aan het werk is in haar vak. Dit klinkt logisch, en dat is het ook, maar het heeft zeker ook te maken met de honger naar ontwikkeling en kennis die deze groep vakvrouwen kenmerkt. Zo gaf 84% van de respondenten aan een opleidings- of trainingsbehoefte te hebben.

Opleidingen, trainingen, cursussen en workshops, je hebt ze in alle soorten en maten. Daar weten we bij Schoevers juist alles van. Nu vragen secretaresses niet gemakkelijk iets voor zichzelf. Maar misschien is het daar nu wel de tijd voor. En met een goede opleiding doe je niet alleen jezelf een plezier, maar natuurlijk ook de organisatie of de manager, want wanneer jij je ontwikkelt, plukken ook zij daar de vruchten van.

Ik wil alle secretaresses, assistants, officemanagers, personal assistants, co-managers, kortom managementondersteunend Nederland feliciteren met Secretaressedag en het geweldige vak.
Blijf in beweging, blijf ontwikkelen en dream big dreams!

Joyce Steenveld
Algemeen directeur Schoevers

Reageer op dit artikel