blog

Ken je dat gevoel dat je vol creatieve ideeën zit en dat je ze op de een of andere manier er niet uit krijgt? Ik had dat onlangs. Ik had diverse deadlines voor diverse blogs die ik schrijf en ik wilde ideeën uitwerken voor een training. Na een drukke zomer met veel PA-opdrachten en coaching […]

Flow

Ken je dat gevoel dat je vol creatieve ideeën zit en dat je ze op de een of andere manier er niet uit krijgt? Ik had dat onlangs. Ik had diverse deadlines voor diverse blogs die ik schrijf en ik wilde ideeën uitwerken voor een training. Na een drukke zomer met veel PA-opdrachten en coaching cliënten had ik het nu minder druk en daardoor tijd genoeg voor het creatieve proces. Ik had ook genoeg inspiratie na een fantastische vakantie in de Algarve met zon, zee, strand, lekker eten. En een heerlijke stedentrip in Londen met een tocht naar de country side en een blik op de zonsopkomst boven Stonehenge en een bezoek aan Bath. En ik was naar de musical Wicked geweest, een concert in jazzclub, ik heb gevaren in de Amsterdamse grachten, musea bezocht en ik was bij een bijzonder concert geweest van Buika in Paradiso.

Genoeg magische prikkelingen voor mijn ziel en ik was er klaar voor om dit te transformeren in content. Zo werkt dat nu eenmaal bij mij. En dan ook nog eerst het huis aan kant, dat geeft mij ook rust om in de overgave te gaan van het creatieve proces.

Guess what? Het kwam niet.

Ik voldeed aan alle randvoorwaarden en nog steeds kwam het niet. Hmmmm. Wat doe je dan? Na de nodige frustraties en gedachten dat ik mijn creativiteit kwijt zou zijn, gaf ik eraan over. Ik had geen andere keuze. Volledige overgave, het echte loslaten. Je kunt het immers niet afdwingen. Het laat zich niet leiden. Als ik terugkijk in mijn leven, gebeuren de mooiste dingen vanuit vrijheid, ongedwongenheid. Dit neemt niet weg dat je de nodige actie moet ondernemen natuurlijk. En dat je een doel voor ogen houdt. Daarna gebeurt het gewoon. De flow…

Ik zag toevallig een mooie metafoor: dat je hard kunt roeien om je boot in beweging te krijgen óf dat je de zeilen kunt opzetten en de wind de richting laat bepalen. Dan pas laat je de magie zijn werk doen. Ik heb vol vertrouwen mijn zeilen opgezet. Bring it on!

Auteur: freelance PA & life coach Jackie Delgado

Reageer op dit artikel