blog

De wereld zou zoveel mooier zijn als we allemaal authentiek zijn en ons zelf durven te zijn. Leven met je schaduwkant en vanuit angst kan best vermoeiend zijn.

Schaduwkant

We maken het voor onszelf soms onnodig moeilijk. Ik geloof erin dat je met de juiste hart-intentie eerlijk je waarheid kunt spreken.

In mijn coachingpraktijk werk ik veel met schaduwkanten van de cliënten. Je schaduwkant is een eigenschap van jezelf die je ontkent en wegstopt. Je doet je best het gedrag dat hierbij hoort te verbergen voor de buitenwereld. Is jouw schaduwkant onzekerheid, dan kun je dit verbergen met arrogant gedrag of door anderen te kleineren. Hierdoor lijkt het misschien of anderen jouw onzekerheid niet zien. Maar je verbergt het met negatief gedrag.

Afgelopen jaar ben ik begonnen met een opleiding tot Light Grids Therapist. Dit is een vorm van energiewerk waarbij diepe onbewuste overtuigingen bewust worden gemaakt middels visualisaties en diepe meditaties. Dit kan eng en confronterend zijn. Ik gaf onlangs een Pop-Up Light Grids meditatie en bij één van de deelnemers kwam een diepe emotie op voor haar ouders en ze was in enorm gevecht met zichzelf omdat ze dit niet wilde voelen. Door tegen het voelen in gevecht te gaan, wordt het lijden erger. Door te accepteren valt er een bepaalde druk weg. Je moet met die issues aan de slag.

In mijn werk als PA zie ik alles tot in de kleinste details. Ik heb gemerkt dat als ik ze negeer, ze op een op andere manier toch terug komen. Dus tegenwoordig benoem ik alles en dit maakt het zoveel makkelijker. Ik geef mijn leidinggevenden liever te veel informatie – wel kort en bondig – dan te weinig.

Ik werk en leef in zoveel verschillende werelden die mij allemaal maken tot wie ik ben. En tegelijkertijd brengt dit ook relativering. Het enige wat ik kan doen is als de beste, meest authentieke versie van mijzelf in mijn leven verschijnen in welke rol dan ook. Op mijn eigen manier lever ik een bijdrage aan het vergroten van het bewustzijn en in alles wat ik doe wil ik de wereld wat mooier maken.

Auteur: freelance PA & life coach Jackie Delgado

Jackie Delgado

Reageer op dit artikel