blog

10 redenen om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling voor assistenten valt in mijn ogen samen met het hebben, voeden en koesteren van ons zelfrespect, zelfverzekerd zijn, trots en innerlijke motivatie. De grootste boosdoeners die deze ‘Holy PA Quadrant’ in gevaar brengen zijn stress, onbalans in werk-privé, onzekerheid en gemis aan externe waardering en erkenning.

10 redenen om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling

Wat maakt jou goed? Waarom ben jij een goede assistent? Als je hier even over nadenkt, dan zeg je waarschijnlijk: ‘Omdat ik goed ben in a, b en c’. Meestal zijn dit technische vaardigheden en meestal stoppen we hier, omdat we denken dat deze cruciaal zijn voor de waardebepaling van een assistent. Maar daar ben ik het niet mee eens! Want veel belangrijker is de magische vraag van persoonlijke ontwikkeling… waarom?

Dus stel jezelf de vraag: waarom ben je goed in a, b en c?

Ik weet zeker dat je dan uiteindelijk uitkomt bij je ‘soft skills’. Je zult steeds dieper zoeken naar de ware reden waarom je een bijzondere assistent bent. Na alle opsommingen met ‘hard skills’ (de technische vaardigheden) kom je dan uiteindelijk uit bij je ‘soft skills’ (je persoonlijkheidseigenschappen).

Als ik mezelf als voorbeeld neem dan ziet zo’n rits er als volgt uit:

Ik ben goed omdat ik dingen voor elkaar krijg.
Waarom? Omdat ik veel toepassingen ken, snel denk, makkelijk schakel en een groot netwerk heb. Ik kan onvoorstelbaar creatief zijn en ik stop niet voordat ik mijn doel heb bereikt.
Waarom? Omdat de resultaten me motiveren.
Waarom? Omdat dit bewijst dat ik goed ben.
Waarom? Omdat mensen mij steeds nodig hebben.
Waarom? Omdat ik hun vertrouwen zo win.
Waarom? Omdat ik betrokken ben en alles voor mijn beroep doe.
Waarom? Omdat ik dit beroep gaaf vind en trots op ben.
Waarom? Omdat dit me een diepe voldoening geeft. Hier leef ik voor!

Et voilà! Alle praktische wonderen van assistenten zijn terug te leiden naar hoe wij zijn als mensen en wat ons drijft. Onze persoonlijke waarden en kwaliteiten maken de rest mogelijk. Het zijn onze soft skills die de hard skills hoog houden. Want laten we eerlijk zijn: de meeste technische kwaliteiten kunnen we aanleren. Maar hoe wij zijn… dat staat vast. En alleen wij hebben invloed of we onze kern veranderen en dat ook nog eens alleen als wij dat willen! Waarom? Omdat we er beter van worden en vooral niet alleen in de materiële of technische zin.

Hoe vaker ik dicht bij de bijzondere assistenten kom, des te meer hun verhalen mijn theorie bevestigen.

Resultaat: Je krijgt meer waardering en respect omdat mensen blindelings op je kunnen bouwen. Je wordt gezien als een waardevolle, zelfstandige professional. Alle directieniveaus bevestigen dit fenomeen. Hoe vaker ik dicht bij de bijzondere assistenten kom, des te meer hun verhalen mijn theorie bevestigen. Ik heb met de assistent van Oprah gesproken, met die van Richard Branson en met die van Nelson Mandela. De bazen die hun assistenten waarderen zeggen dat het zo is omdat ze hen als mens bijzonder vinden. Nee, niet onze technische kwaliteiten. Het zijn onze persoonlijkheden, die maken dit en de rest mogelijk.

Persoonlijke ontwikkeling voor assistenten valt in mijn ogen samen met het hebben, voeden en koesteren van ons zelfrespect, zelfverzekerd zijn, trots en innerlijke motivatie. De grootste boosdoeners die deze ‘Holy PA Quadrant’ in gevaar brengen zijn stress, onbalans in werk-privé, onzekerheid en gemis aan externe waardering en erkenning.

Het grappige is dat de meeste zelfhulptrucs en methodes sterk gefocust zijn op externe elementen. Zoals aanpassen van je gedrag en gewoontes gebaseerd op eisen van buiten. Maar ik durf te garanderen dat het begin van binnen moet komen. Pas daarna uit dit zich in nieuwe gewoontes of gedrag.

Kortom: je innerlijke motivatie is de bepalende factor in de waardecreatie van jou als mens, partner, vriend… als een top assistent! Als je aandacht geeft aan je innerlijke kracht – dan komt de rest vanzelf. Want hoe jij bent van binnen zal je transformeren naar buiten toe. Daarom pionier ik sinds twee jaar voor de noodzaak voor persoonlijke ontwikkeling voor assistenten. In deze tijden denken we op executive niveau mee, we voorspellen, we runnen levens en offices van het management. Zonder ons zou de wereld er anders uit zien.

Misschien is dat iets te gedurfd gezegd. Daarom heb ik de 10 redenen nog eens op een rijtje gezet waarom jij als top assistent in je persoonlijke ontwikkeling moet investeren:

1. Je krijgt meer voor elkaar (result management)
2. Je ervaart minder stress (work-life balance)
3. Je kunt beter en doelgerichter delegeren (team sourcing)
4. Je kunt jezelf beter presenteren en ‘verkopen’ (brand management)
5. Je weet hoe en waar je kunt groeien (career development)
6. Je kunt je grenzen verdedigen (alternative personal resourcing)
7. Je handelt snel en daadkrachtig in stressvolle situatie (demand performance)
8. Je bent een ‘corner stone’ van het team en het kantoor (team building)
9. Je bent onmisbaar voor je baas (power of intra dependency)
10. Je bent tevreden en trots in je rol (empowered professional mindsetting)

Neem de beslissing om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling! Alleen dat al zal je enorm motiveren.

Auteur: Anna Tjumina is assistant en oprichter van Global PA Academy.

Reageer op dit artikel