blog

Vergeet jezelf niet

Persoonlijke ontwikkeling

‘Wat is dat toch met ons dat we onszelf altijd vergeten?’ vroeg ik aan mijn collega. Ze haalde haar schouders op. ‘Geen idee,’ mompelde ze. ‘Misschien omdat we gewoon te druk zijn? Te veel op anderen gericht?

Vergeet jezelf niet

Ergens in augustus had ik het mailtje van Management Support al voorbij zien komen. Iets in de trant van: ‘Welke opleiding ga jij dit jaar doen?’ Maar zoals dat wel vaker gaat met mailtjes die ik op mijn werk ontvang die geen bloedspoed hebben als het om beantwoorden gaat, schoof ook dit mailtje steeds verder naar beneden in mijn mailbox. Zo ver naar beneden dat ik hem alweer bijna vergeten was.

Pas toen mijn naaste collega in september haar mailbox opschoonde en zich hardop afvroeg waarom wij niets met dat ene bewuste mailtje deden, scrolde ik weer naar beneden en viste hem uit de diepte omhoog.

‘Wat is dat toch met ons dat we onszelf altijd vergeten?’ vroeg ik aan mijn collega.
Ze haalde haar schouders op. ‘Geen idee,’ mompelde ze. ‘Misschien omdat we gewoon te druk zijn? Te veel op anderen gericht? Als de PE-punten (persoonlijke educatie puntentelling) maar kloppen bij de anderen, dan kijken we zelf later wel?’
Ik leunde achterover en we keken elkaar onderzoekend aan.

Wat ze zei, klopte als een bus. Als managementassistente bij de Rechtspraak is het vooral erg belangrijk dat de rechters, gerechtssecretarissen en administraties op de hoogte blijven van alle nieuwe wetten en regels. Het is bijna vanzelfsprekend dat wij dit voor hen scherp in de gaten houden. Maar zij zullen óns echter niet herinneren aan onze eigen ontwikkeling.

De wenkbrauwen van mijn collega gingen vragend omhoog. Ik beantwoordde haar woordeloze vraag door de mail nog eens goed te bekijken. Ook zij verdiepte zich in de tekst. Nog geen half uur later hadden we allebei een training gevonden die ons leuk en interessant leek. Nu nog de stap maken om dit aan onze leidinggevende voor te leggen.

‘Ik ga het direct doen ook!’ Vastberaden printte mijn collega haar gekozen opleiding en liep naar de kamer van onze leidinggevende.
Ik twijfelde nog even. De training die ik had gekozen was wel iets… duurder. Met overnachting bovendien… Om eerlijk te zijn was ik vooral getriggerd door de woorden: dieper inzicht in wie je bent, de kracht van kwetsbaarheid, yoga, bootcamp… niet bepaald termen waar mijn leidinggevende warm voor zou kunnen lopen. Hoe ging ik dit aanpakken?
En juist deze twijfel maakte dat ook ik mijn gewenste training printte en aan mijn leidinggevende liet zien.
Met ingehouden adem wachtte ik haar reactie af.
“Andere cursus dan Ans?’ was het enige wat ze vroeg. Na mijn bevestigende knik tekende ze voor akkoord. Vijf minuten later stond ik alweer buiten.

Pas toen ik maanden later in de training zat drong het tot me door hoe goed het is om niet alleen voor je leidinggevende, maar ook voor jezelf te zorgen. Een mooi voornemen voor 2017: lief zijn voor jezelf, ook als het om werk en ontwikkeling gaat!

Gelukkig 2017!

Auteur: Gwennie Benjamins | sr. Managementassistent  | rechtbank Zeeland-West-Brabant | www.gwennie.nl

Gwennie volgde de masterclass Assisting professional

Gwennie Benjamins

Reageer op dit artikel