blog

Bucketlist en Pinterest

Persoonlijke ontwikkeling

Iedere keer als het januari wordt raak ik een beetje van slag. Alle lichtjes die de maand ervoor nog zo fanatiek door mij in kerstboom of voortuin zijn gehangen, moeten worden verwijderd en de gezellige extra momenten met gezin plus aanhang maken plaats voor het normale werkleven waarin iedereen weer aan de slag gaat. 

Bucketlist en Pinterest

Borrels worden vervangen door glazen water, recepten voor heerlijk geurende stoofpotjes verdwijnen weer in de la, want ja, ook bij mij moet er na de feestdagen weer menig kilootje van mijn heupen af.  

Ondanks de wetenschap dat de kortste dag alweer achter me ligt, is het buiten nog steeds donker en guur en dat maakt dat ik het gevoel van een naderende lente niet echt te pakken kan krijgen. 

Al met al genoeg ingrediënten om in een lichte depressie te raken. Meestal trek ik me dan wat meer terug in mezelf en probeer mijn humeur wat op te vijzelen met het verzamelen van mooie Pinterestplaatjes.  

Nieuwjaarsbord

Een paar jaar geleden kreeg ik het lumineuze idee om vooral in die eerste maanden van het jaar een nieuw bord te maken op Pinterest. Een nieuwjaarsbord. Een bord met mooie voornemens en uitdagingen die ik in dat komende jaar zou willen omzetten in daden.  

Vorig jaar voegde ik een extra bord toe: ‘droombaan in 2017’. 

Niet dat ik op zoek ben naar een andere baan, maar het is nooit verkeerd om je dromen ergens op te schrijven en Pinterest is voor mij een ideaal medium om op een creatieve manier met mijn leven (en toekomst) bezig te zijn.

Afgelopen december nam ik eens een kijkje op dat bewuste bord. Groot was mijn verrassing dat ik in januari voor mezelf bedacht had dat ik meer met mijn schrijven wilde gaan doen in mijn huidige werkzaamheden. Fotograferen ontbrak ook niet. Daarnaast had ik een paar plaatjes over schoolklassen en leerboeken toegevoegd. Blijkbaar zit er diep van binnen nog steeds een verlangen om meer uit mezelf te halen, om me verder te ontwikkelen en niet stil te blijven staan omdat het wel lekker makkelijk is.  

Ik besloot dus om eens wat te gaan surfen op het internet. Opleidingen genoeg tenslotte, ook voor managementassistenten. Ik heb nog niet een echte keuze gemaakt. Wel heb ik een paar brochures aangevraagd.  

Bucketlist op Pinterest

En ik heb een nieuw bord toegevoegd op Pinterest: ‘Bucketlist 2018’.

Ik ben benieuwd hoe ik op dit bord terug ga kijken als het straks weer december is… 

Auteur: Gwennie Benjamins

Gwennie Benjamins

Hoewel het nooit écht de bedoeling was om managementassistente te worden, werkt Gwennie Benjamins alweer jarenlang als ‘rechterhand van’. Zo heeft ze menig manager bijgestaan. Sinds tien jaar is ze werkzaam in de rechtspraak, waarvan de laatste twee jaar bij het bestuurssecretariaat van de rechtbank in Breda. In haar vrije tijd schrijft ze veel (zie: www.gwennie.nl) en fotografeert ze alles wat los en vast zit.

 

 

Reageer op dit artikel