blog

Functietitels: ‘Ik ben COE’

Persoonlijke ontwikkeling

Dat mijn functie verschillende benamingen heeft is welbekend. Persoonlijk heb alle functietitels al gehad, van secretaresse tot Management Assistente en van Executive Assistant tot Personal Assistant. Is het nu tijd voor een nieuwe naam?

Functietitels: ‘Ik ben COE’

Persoonlijk maakt het mij allemaal niet uit. Ik ben in de loop der jaren aardig door de wol geverfd en ik ken mijn positie, ik ken mijn rol, mijn takenpakket en vaardigheden. Ach, als het beestje maar een naam heeft denk ik dan. Maar er zijn van die dagen dat bovenstaande functietitels op geen enkele manier omschrijven wat je die dag moet doen… En wat ik dan eigenlijk de hele dag doe?…

We herkennen het allemaal wel, dan speel ik:

Taxichauffeur

Even John ophalen en wegbrengen naar het treinstation. Hij is groot fan van het openbaar vervoer in Nederland, dus hij treint heel wat af. En ik tuf met mijn autootje heel wat keren naar het station. Mij bellen is uiteraard makkelijker dan de taxicentrale.

Kantinejuffrouw

Soms heb ik van die dagen dat ik het gevoel heb dat ik de hele dag niets anders doe dan sjouwen met bladen koffie, thee en water. Dat ik lunch aan het maken ben of broodjes moet bestellen, de meeting rooms moet opruimen en ga-zo-maar-door.

Therapeute/psychologe

Een luisterend oor bieden voor een collega die overhoop ligt met haar manager en voor de ander een troostend gebaar voor de privéproblemen van de laatste tijd.

Kleuterleidster

Als een echte kleuterjuf stuur ik mijn collega’s een vergaderzaal in, zodat we op tijd kunnen beginnen.

Verpleegster

Hoewel dat misschien te ver voert als ik alleen een pleister plak of een paracetamol uitdeel…

Personal shopper

Van cadeautjes voor de kinderen tot poststukken, stomerij, bloemen enzovoort.

Het hoort er allemaal bij. Misschien moet ik maar een nieuwe functietitel toevoegen: COE, oftewel Chief of Everything!

Auteur 

Celia van Roosendaal | PA van CEO | Als PA van de CEO van een internationaal bedrijf maak ik heel wat mee. Het leuke aan mijn vak vind ik de diversiteit van de werkzaamheden; geen dag is hetzelfde! Daarnaast geniet ik van de uitdaging om alle vragen en verzoeken op te lossen met de nodige creativiteit. Als PA werk ik niet alleen nauw samen met mijn manager – we hebben een goede klik – maar ik ben ook een spil in de organisatie: ik moet van alles op de hoogte zijn en wil op alle niveaus van de organisatie kunnen schakelen.

Blogs

Lees ook Celia’s andere blogs:

Uitslag van allergiecollega
Oefenen
Terecht!
Zelfs als hij er níet is…!

Reageer op dit artikel