blog

Na mijn grote interview met Lucy Brazier, vaandeldrager van het secretaressevak, uitgever van Executive Secretary Magazine en internationaal spreker, had ik zoveel materiaal dat ik even met de handen in het haar zat.

Lucy
Fotograaf: Kees Winkelman

Hoe ga ik dit verwerken, dacht ik. Waar begin ik?

Ik luisterde de hele opname af en typte als een malle mee. Dat kostte tijd. Het had vast efficiënter gekund, maar het kon me weinig meer schelen, want ik had keigoede quotes. Haar verhaal is inspirerend, ze steekt een hart onder de riem van alle managementondersteuners.

Lucy Brazier is een vrouw op een missie en rust niet eer assistants de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen. Koren op jullie én onze molen natuurlijk! Wat een positieve en strijdlustige dame. En wat een welkom geluid tussen alle nieuwsberichten die zeggen dat het vak verdwijnt.

Lucy Brazier

Dat er grote turbulentie is, valt niet te ontkennen. Maar je kunt hierin wel degelijk het verschil maken. Robots, artificial intelligence, allerhande tools, gadgets en apps zijn niet ‘het grote gevaar’. Nou ja, wel als je stil blijft zitten en hoopt dat de digitale storm wel weer gaat liggen. Maar niet als je jezelf en je vak serieus neemt en kijkt welke waarde jij persoonlijk toevoegt.

Het zit ‘m in de soft skills

Het zit ’m niet in de uitvoerende taken, je maakt het verschil met je soft skills. Je vermogen om te verbinden en de menselijke maat te hanteren, empathisch te zijn, te communiceren, je inzicht. Een waardevol en gemeend advies: stap in de rol die je wilt. Kruis de degens en ga ervoor. ‘Step up!’ zoals Lucy het zegt. En zorg dat je je soft skills aanscherpt, inzet én polijst.

Na het uitwerken en schrappen bleek ik nog steeds veel te veel interviewmateriaal te hebben. Ruim drieduizend woorden om precies te zijn. Die zullen jullie nog tegenkomen, in afzonderlijke artikelen online. De boodschap is simpelweg te mooi en te belangrijk om niet te onderschrijven, en daarom laten we hem hier bij Management Support vaker horen.

Ook zin om aan de slag te gaan en je (soft) skills aan te scherpen? Kom dan naar onze Workshopdagen op 10, 11 en 12 april.

Auteur Vera Bot | hoofdredacteur Management Support

Reageer op dit artikel