blog

Stop, Look, and Listen Baby!

Persoonlijke ontwikkeling

Als ik thuis aan het werk ben, bouw ik regelmatig mini-pauzes in. Korte pauzes waarin ik bewust wat rek en strek en adem. Even stoppen met je werk en afstemmen op de behoeftes van het lichaam maakt, dat je wat makkelijker uit de hamstermolen van het werkende bestaan kunt stappen.

Stop, Look, and Listen Baby!

In plaats van maar door te blijven hollen even stilstaan, kijken en luisteren: hoe zit je er op dit moment bij? Ben je energiek, zit je lekker in je vel, of voel je je gestrest, gespannen, of nerveus? Zit je in de flow van één taak, of ben je met tien dingen tegelijk bezig en heb je het gevoel jezelf voorbij te hollen? En als je dit opmerkt: hoe kun je op dit moment het beste jezelf ondersteunen? Door dit soort kleine momentjes van bewustzijn en zelfzorg merk je sneller ongezonde gewoontes op en blijf je gemakkelijker uit de stressspiraal.

Elvis Presley: stop, look and listen, baby

Soms speel ik tijdens mijn mini-pauzes ook even wat muziek. Omdat ik de afgelopen week zestigerjaren nummers had beluisterd, zette Youtube me vandaag een titel van Elvis Presley voor. Het was een nummer dat ik niet eerder gehoord had, en toen ik op play klikte, hoorde ik tot mijn grote verbazing:

Stop, look and listen, baby,
that’s my philosophy.
It’s called rubberneckin’ baby,
But that’s allright with me.

Elvis was ook mindful

Ook Elvis deed het! Stoppen, kijken, en luisteren. Die oude Elvis was ook mindful! Wie had dat ooit gedacht.

Het mooie van dit nummer is dat, als het je type muziek is tenminste, het een nogal catchy liedje is. Het blijft lang hangen, en heeft daarmee een extra voordeel. Elke keer als het weer opduikt in je hoofd, kun je het refrein als een uitnodiging voor jezelf gebruiken: stop, look and listen, baby.

Enjoy!

Auteur

Lot Heijke is trainer en leidt een bureau voor opleiding, training en persoonlijke begeleiding op basis van mindfulness. Haar motto is: een helder hoofd en beide voeten in de klei, gevoed door de praktijk en graag ook met wat humor.

Zelf aan de slag

Mindful werken is werken vanuit aandacht en innerlijke rust. Met mindful werken gaat het uitvoeren van lastige taken, het samenwerken en de communicatie soepeler. En je werk blijkt júist een ideale plek om mindfulness te (be)oefenen. Hoe je dat doet, kun je leren in de training Mindful werken. Of kom eerst naar de workshop Mindful werken tijdens het Management Support Event op 15 november.

Reageer op dit artikel