blog

Je boven de radar begeven

Persoonlijke ontwikkeling

Met dit magazine én online hoop ik jullie te inspireren om de verdieping op te zoeken, je competenties uit te breiden en vaardigheden aan te scherpen. Niet onder de radar te blijven. Persoonlijke ontwikkeling, daar draait het om!

Je boven de radar begeven

Nu kan onder de radar blijven erg fijn zijn: veiligheid, je prettig voelen bij routine, de dagelijkse gang van zaken. Net als een haasje in zijn leger: oren langs zijn lijfje, niet op te merken in het gras. Dat heb ik jaren volgehouden.

Maar dan toch gaat het ineens kriebelen: zet ik mijn talenten wel in? Werk ik alleen maar op routine? Of voeg ik wel degelijk toegevoegde waarde toe? Gevolgd door de verontrustende vraag: héb ik eigenlijk wel talent? Of die vraag nu terecht is of niet, het is goed om eens stil te staan en om je heen te kijken. Waar sta ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Ik besloot me boven de radar te begeven en eens wat meer op te vallen en letterlijk uit te spreken: ik wil groeien.

Het klinkt gek maar dat bleek de belangrijkste stap in mijn persoonlijke ontwikkeling, namelijk: de eerste. Ik maakte enkele video’s – wat nieuw en spannend en leuk was. En ik besloot me in te schrijven voor een post-hbo-training om ‘portretterende interviews’ te schrijven. Het doet me goed: het inspireert! En het smaakt naar meer.

Zelfsturing

Een ontwikkelkans voor jou als supporter is: coaching. Vooral als je merkt dat je een radar hebt voor de behoeften van anderen. Als coach vergroot je iemands vermogen tot zelfsturing. Jíj lost dus niets op, het antwoord komt niet van jou maar van degene die je coacht. Stel liever een vraag, dan dat je advies geeft.
De juli/augustus-editie van Management Support staat bomvol prachtige verhalen over coachvaardigheden, zelfsturing, groei en het kantoor van de toekomst. Kijk eens met een nieuwsgierige, open blik naar wat technologische innovaties voor je werk kunnen betekenen, in plaats van angstig in een hoekje weg te duiken “omdat je atechnisch bent”. Twee dames schitteren in hun sterke rol aan de zijde van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Wat een kracht en toewijding.

Jij als managementondersteuner verdient groei. Je vormt het fundament in het hart van de organisatie. Make. It. Count. Voor je leidinggevende. Voor je organisatie. En bovenal: voor jezelf.

Vera Bot
hoofdredacteur

(Hieronder mijn eerste vlog waarin ik je kort meeneem in het juli/augustus-nummer.)

Reageer op dit artikel