blog

Roze bril (met video)

Persoonlijke ontwikkeling

Ik zag ooit een rode kat aan voor een vos. Het was in de straat van mijn oude huis, waar ik toen net woonde. En of het nu kwam door de high van mijn eerste koophuis of dat ik sterkere brillenglazen nodig had, ik weet het niet, maar toen ik een rode schim voorbij zag draven had ik gezworen dat het een vos was. Midden in Rotterdam.

Roze bril (met video)

Nou ja, er zijn natuurlijk gekkere dingen gebeurd. Vossen zullen zich vast weleens in de stad wagen, maar de kans is klein. Mijn zoon zag ooit een ekster aan voor een toekan trouwens, weer een heel ander verhaal. Toch lijken we beiden iets te hebben met het exotische, het ongewone.

Ik vergis me vaker. Kennelijk zie ik graag iets mooiers in de plaats van het dagelijkse, het gewone. Een tweede blik vertelt toch vaak iets anders dan ik in eerste instantie denk.

Misschien bekijk ik alles door een roze bril of heb ik een vertroebelde blik. Mijn juichstemming kan dan ook razendsnel omslaan in teleurstelling, maar ook die duurt maar even. Ik vlinder gewoon door naar de volgende waarneming.

Dus als ik in dit magazine een artikel plaats over de toekomst van het vak en creatieve destructie, en bij mezelf bespeur dat ik er niet in geloof dat managementondersteuning volledig zal verdwijnen… is dat dan mijn eerste of tweede blik? Zie ik iets wat ik graag wil zien? Wishful thinking dus. Of blijft management support nodig in een nieuwe vorm, onder vernieuwde en verbeterde omstandigheden, innovatiever, digitaler? Natuurlijk. Met een glansrol voor jullie, van projectassistent tot sparringpartner.

Glansrol van assistants

Wie een positieve visie heeft op de ontwikkeling van het vak van management support is Lucy Brazier, een rolmodel voor managementondersteuners en mij persoonlijk. Zij belicht de glansrol van assistants door onder meer te adviseren: ken je manager, ken de business en stel de juiste vragen. Dan laat je niet alleen hem of haar schitteren, maar schitter je ook in jouw rol. Door die roze bril blijf ik graag samen met jou naar de toekomst kijken. Zie ik je ook op het Management Support Event op 15 november?

Vera Bot
hoofdredacteur Management Support

Bekijk de vlog waarin ik je meeneem door de oktobereditie van Management Support. Nieuwsgierig en nog geen abonnee op het blad? Je kunt een gratis proefnummer aanvragen.

Reageer op dit artikel