blog

Ik sprak laatst een manager die zei: “Mijn assistenten bepalen voor mij waar ik wel en niet heenga, waar ik wel of geen tijd voor heb.” En dat vond hij prettig. Hij kon zich daardoor richten op zijn kerntaken, bezig zijn met de business.

Rode draad

Een vraag die ik me de laatste tijd elke dag stel is: ben ik bezig met de juiste zaken, de kern? Mijn functie als hoofdredacteur van dit blad en de online community is breed, maar waar kan ik mijn invloed het beste verzilveren?

Jij stelt je die vraag vast ook. Want jouw rollen als assistant… tja, om die te beschrijven heb ik niet genoeg aan dit stukje tekst. Wat je in huis moet hebben beslaat een heel spectrum aan vaardigheden en competenties. Je managet agenda’s en mailboxen, reizen en events, inkoop en niet te vergeten je eigen to-dolijst. Want die zal inmiddels uitpuilen van taken en verantwoordelijkheden. Zeker als je ze naar je toe trekt – en je collega’s en leidinggevende(n) naar eer en geweten zo goed mogelijk faciliteert en ontzorgt. Hoe meer rollen, hoe aantrekkelijker je bent voor de organisatie, zegt trainer Marianne Smits dan ook.

Maar wat is de rode draad, de gemene deler, in jouw lijst? Een rode draad is niet alleen noodzakelijk om tot een creatief eventconcept te komen, maar is ook van grote waarde in je totale functiepakket. Waar toon je leiderschap, en kun je – figuurlijk gesproken – het voortouw nemen? Leiderschap begint wat mij betreft met jezelf kennen. Leidinggeven aan jezelf. Weten waar je goed in bent en waar je energie uit haalt, weten waar je het verschil maakt en dus je toegevoegde waarde kunt verzilveren. Met andere woorden: weten waarin je excelleert.

In deze editie alles over de rode draad: in je eventconcept dus, maar ook in hoe je jouw invloed aanwendt (je hebt genoeg mogelijkheden om je te laten gelden), hoe je leiding kunt nemen als notulist en hoe je uitstelgedrag aanpakt. Alles komt in deze editie prachtig samen onder de noemer zelfleiderschap (ik zeg: strik eromheen!). Zelfleiderschap is ook het thema van het Management Support Event op 15 november. Ik hoop je daar te zien.

Hartelijke groet,

Vera Bot
hoofdredacteur

Vlog Management Support Magazine november 2018

Wil je weten wat er nog meer in het blad staat? Vera bladert er met je doorheen:

Reageer op dit artikel