blog

Wat komt er in jouw boek dit jaar?

Persoonlijke ontwikkeling

‘Tomorrow is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.’ Dat stond op de kerstgroet die ik van trainer en organizer Karen Visser kreeg. Hoe toepasselijk dacht ik. Wat zou er in mijn boek komen? En in jouw boek?

Wat komt er in jouw boek dit jaar?

Begin 2018 schreef ik een column over mijn voornemens, die ik tot dan toe nooit maakte, maar toen wel. Bij het herlezen van die tekst schoot door me heen dat ik ‘m zó opnieuw kon plaatsen, want dat de voornemens van toen nog steeds gelden. En ik denk dat ze voor velen min of meer hetzelfde zijn, met hier en daar andere accenten.

Ik denk terug aan een van de fijne, leerzame ervaringen afgelopen jaar: de training die ik volgde over journalistiek interviewen. Wat een energie gaf dat!

Mocht jij ook verder willen groeien, vaardigheden aanscherpen of nieuwe leren, denk dan eens aan onze gratis Meet & Greet op 29 januari! Je ontmoet dan de trainers van Management Support én ons vaste team. En bekijk alvast het programma van de Workshopdagen 2019: 50 workshops, waarvan 14 splinternieuw.

Toen ik vandaag een zelfde soort lijstje met voornemens probeerde te maken, stond er opeens: elke week een tekst schrijven. (Naast: meer en beter ontspannen, georganiseerder werken, dat wil zeggen beter plannen en overzicht bewaren.) Elke week schrijven over wat me bezighoudt of raakt en daar tijd voor vrijmaken, als is het een kwartiertje.

Waar het op neerkomt – natuurlijk – is: kiezen. Je kunt niet alles, ook al zou je dat willen. En het kan ook niet allemaal perfect. Kiezen dus, en inplannen. En tevreden zijn met ‘optimaal in deze omstandigheden’ in plaats van ‘te allen tijde perfect’.

Dat komt in mijn boek. Wat in dat van jou?

Hartelijke groet,

Vera Bot
hoofdredacteur Management Support

Suggesties, ideeën, vragen, opmerkingen? Wil je een keer geïnterviewd worden, of zelf een blog schrijven? Laat het weten en mail me persoonlijk: verabot@vakmedianet.nl.

Reageer op dit artikel