blog

Hoe kies je je specialisatie?

Persoonlijke ontwikkeling

Het juninummer van Management Support gaat over je specialiseren, volgens onze trainers een must wil je je kunnen blijven onderscheiden op de arbeidsmarkt, die voor ondersteuners steeds krapper wordt. Ook is het zaak te bekijken of je huidige competenties wel aansluiten bij de vaardigheden die in de toekomst van assistants worden gevraagd. Maar ja, hoe kies je je specialisatie en hoe kom je erachter welke competenties je over vijf of tien jaar nodig hebt? 

Hoe kies je je specialisatie?
Muriel Kleisterlee, eindredacteur Management Suppport

Zelf noem ik me graag een redactionele alleskunner; ik kan niet alleen schrijven, maar ook goed redigeren. Bovendien heb ik een aangeboren, scherp oog voor vormgeving en fotografie en is plannen en organiseren mijn tweede natuur. Die laatste drie zaken gaan lang niet voor alle redacteuren op, dus die geven mij een streepje voor. Het eerste aanknopingspunt om te bepalen welke specialisatie iets voor jou is, is volgens mij dan ook: dingen die je van nature goed afgaan. Organiseer jij als bij school of club betrokken actieveling alle uitjes, bonte avonden of voetbalkampen? Denk dan aan een specialisatie als event- of projectmanagement. 

Breng in kaart waar jouw organisatie behoefte aan heeft

Kanttekening die onze trainers hierbij maken is: breng in kaart waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Als er al mensen zijn die zich met eventmanagement bezighouden, dan moet je of een andere specialisatie kiezen of een andere werkgever. Een andere manier om uit te zoeken wat de moderne ondersteuner moet kunnen, is vacatureteksten bijhouden. Op deze manier kwam ik erachter dat van schrijvende redacteuren steeds vaker wordt verwacht dat ze ook een simpele videoreportage kunnen maken. Daarom heb ik de basiskennis van audiovisuele media, die ik tijdens de specialisatie Cultuureducatie van mijn opleiding Franse taal- en letterkunde heb opgedaan, onlangs bijgeschaafd met twee videotrainingen. 

Wat betreft de competenties die jij nodig hebt voor de toekomst; daar doen Johanneke Vreeswijk van Randstad en Fons Scheltema van Assistant2 een boekje over open in het juninummer. En Management Support lanceert nog dit jaar de vernieuwde competentiescan die je kunt invullen en die je zo’n 16 pagina’s tellend advies geeft over wat je wilt, wat je kunt en wat je zou kunnen bijschaven. Wij proosten alvast op jouw toekomst!

Reageer op dit artikel