checklist

Enthousiasme werkt!

Persoonlijke ontwikkeling

Enthousiasme is stromende energie. Het voedt en houdt plezier in stand. Wanneer je werkt met enthousiasme, is je werk leuker, puur en alleen omdat je er anders in staat.

Voordelen van enthousiasme:

Positieve uitstraling
Een basisvoorwaarde op het werk is enthousiast zijn over de aard van het werk, het product of de dienst die jij en het bedrijf verlenen. Met enthousiasme maak je een opgewekte en positieve indruk. Je enthousiasme onthouden mensen lang.

Meer zelfvertrouwen
Wanneer je enthousiast bent, krijg je een blijf gevoel, waardoor je gelukkiger wordt en met meer zelfvertrouwen in het leven staat. Ook je werk voer je met meer plezier uit. Als anderen zien dat je plezier in je werk hebt, krijgen ze meer vertrouwen in jouw kunnen.

Meer energie
Ook dragen enthousiasme en blijheid bij tot een verbetering van je bloedcirculatie en een gezonder leven. Je leven en je werk krijgen hierdoor een andere kwaliteit.

Meer uitdagend werk
Als je enthousiast bent, veranderen je werkhouding, je werk en je werkomstandigheden. Wanneer je je werk met enthousiasme doet, komt het ‘enthousiaste werk’ naar je toe. Je trekt de uitdagende klussen naar je toe. Dat kan weer leiden tot promotie en ander functies of taken binnen en buiten het bedrijf. Houd wel je eigen grenzen en kunnen hierbij in de gaten.

Meer creativiteit
Enthousiasme kan ook helpen bij problemen en kan je leven op een ander niveau brengen. Wanneer we problemen niet als problemen beschouwen, maar als uitdagingen zien, gaan we enthousiast op zoek naar oplossingen. Wanneer we nieuwe ideeën ontwikkelen, koesteren en uitproberen, zullen deze ideeën ons vanzelf leiden naar meer creativiteit.

Betere samenwerking
Enthousiasme werkt aanstekelijk. Het brengt mensen bij elkaar. Wanneer je gezamenlijk op een enthousiaste manier aan een project werkt, dan ben je deel van de groep of het team. Wanneer je een plan hebt en je enthousiasme hierover openlijk durft te tonen, zul je merken dat anderen daarin graag met je mee willen gaan.

Van klager naar optimist
Medewerkers motiveren
Je concentratieplafond
Boek: Enthousiasme werkt!
Training: FacilityPOWER!

Reageer op dit artikel