checklist

Zzp’er worden: 10 tips

Persoonlijke ontwikkeling

Zelf je werktijd indelen, zelf kiezen welke klussen je doet en zelf bepalen met wie je werkt. Klinkt goed, zo’n leven aan zzp’er. Maar niet iedereen is geschikt voor het freelancerschap. Beginnen voor jezelf is makkelijker gezegd dan gedaan. 10 tips. Als jij als managementondersteuner, al dan niet gedwongen, kiest voor een leven als zzp’er, […]

Zelf je werktijd indelen, zelf kiezen welke klussen je doet en zelf bepalen met wie je werkt. Klinkt goed, zo’n leven aan zzp’er. Maar niet iedereen is geschikt voor het freelancerschap. Beginnen voor jezelf is makkelijker gezegd dan gedaan. 10 tips.

Als jij als managementondersteuner, al dan niet gedwongen, kiest voor een leven als zzp’er, bedenk dan dat het leiden van een eigen onderneming hard werken is met vallen, opstaan, fouten maken en leren. Hier volgen alvast 10 gouden tips, als sleutel waarmee je de deur naar succes alvast op een kiertje zet…

  1. Doe werk dat bij je past.
  2. Blijf altijd eerlijk.
  3. Toon lef en straal kracht uit.
  4. Houd je financiële situatie op orde.
  5. Kom beloftes na.
  6. Presenteer kort en bondig wat je te bieden hebt.
  7. Gedraag je proactief en blijf werk creëren.
  8. Bouw een netwerk om je heen.
  9. Zorg voor een financiële buffer.
  10. Bepaal jouw ideale balans tussen werk en privé.

 

 

Reageer op dit artikel