nieuws

Allround secretaresse hard nodig

Persoonlijke ontwikkeling

Ondanks de stijgende werkloosheid, houden secretaressen zich goed staande op de arbeidsmarkt.

De werkloosheid in Nederland is het afgelopen jaar flink gestegen. Door de economische terugval zitten momenteel 196 duizend mensen zonder baan, dat zijn 50 duizend meer dan het jaar daarvoor. Opmerkelijk: onder vrouwen is de werkloosheid hoger (2,6 procent) dan onder mannen (2,1 procent). Ondanks de recessie houdt de secretaresse zich goed staande op de arbeidsmarkt. Tenminste, dat is de ervaring van StarJob Secretaresse Uitzendbureau.

ALLROUND ONDERSTEUNING

‘Goed gekwalificeerde secretaressen blijven nodig’ signaleert Starjob. In bedrijven waar door reorganisaties functies vervallen, ontstaat behoefte aan allround ondersteuners die de vrijgekomen werkzaamheden op zich kunnen nemen. Volgens StarJob is het aantal banen voor secretaressen vrij stabiel gebleven, toch heeft de economische teruggang ook gevolgen voor de beroepsgroep.

Het aantal werkzoekende secretaressen stijgt licht en werkgevers nemen minder snel vaste krachten aan. Secretaressen krijgen dus steeds vaker een tijdelijk contract aangeboden of worden ingehuurd voor tijdelijke projecten.

GEEN HOGE BELONINGEN MEER

Bedrijven zijn ook minder bereid een hoog salaris te bieden. Voor jonge startende secretaressen is dat een goede ontwikkeling: zij vinden nu sneller en makkelijker een baan in hun vakgebied. Voor ervaren werkzoekende secretaressen is het minder positief: de stijgende lijn in de secretaressesalarissen lijkt nu tot stilstand te zijn gekomen.

HANDIGE LINKS

Reageer op dit artikel